OSLO (Avisa Oslo): Arbeiderpartiets politikere hadde frem til midnatt fredag til å si fra til nominasjonskomiteen om hvorvidt de stiller seg til disposisjon for gjenvalg.

Avisa Oslo erfarer nå at Raymond Johansen har takket ja.

Etter planen skulle nominasjonskomiteen publisere en liste over de som har takket ja i løpet av mandagen. Dette er imidlertid noe usikkert om vil skje i dag, får AO opplyst.

Dermed blir Raymond Johansen nok en gang frontfiguren til den rødgrønne koalisjonen som har styrt byen siden valget i 2015. Hans hovedmotstander blir Høyres Eirik Lae Solberg, som ble stemt inn som byrådslederkandidat av partiet tidligere denne høsten.

Les kommentaren fra politisk redaktør Eirik Mosveen: – Kan Raymond virkelig si nei?

Superveteran (44) går for gjenvalg

Stor usikkerhet

Den siste tiden har flere politikere på Rådhuset stilt seg det samme spørsmålet: Kan byrådsleder Raymond Johansen faktisk droppe å stille til valg neste år?

Overfor partifeller, så vel som pressen, har Johansen holdt kortene usedvanlig tett til brystet. I august uttalte han følgende til Avisa Oslo:

– Jeg har ikke bestemt meg for om jeg stiller til gjenvalg til høsten. Det tenker jeg mye på, men jeg er ikke helt ferdig tenkt.

Fra før er det klart at arbeidsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) tar gjenvalg, mens næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) ikke tar gjenvalg.

Helsebyråd Robert Steen (Ap) skriver i en melding til Aftenposten at han er motivert for fire nye år, men det er uklart om han med det ønsker å bli valgt inn i bystyret, eller å fortsette som byråd. Steen er per i dag ikke valgt inn i bystyret.

Ap-byråd Evensen tar ikke gjenvalg