(Avisa Oslo)

– I morgen tar jeg bussen opp til fjellet, da skal jeg sortere tankene mine. Kjøpe meg en liten sånn notatbok, og sitte og skrible litt. Være alene der. Jeg tar med meg telefon og tursko, sier han til Avisa Oslo tirsdag morgen.

For Oslo er fasiten at de borgerlige partiene får 31 mandater mot 27 rødgrønne, når alle stemmene er talt opp. Eirik Lae Solberg (H) sa i natt at borgerlig side vil starte diskusjonen med de andre borgerlige partiene for å finne ut av hvordan vi kan danne grunnlag for et nytt byråd.

Under Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen, fikk han en hyllest fra Høyres Solberg.

– Jeg har lyst til å bruke anledningen til å takke Raymond Johansen for den innsatsen han har lagt ned i løpet av åtte år. Innsatsen under korona, hvor han representerte og styrte byen på en god måte, det kommer til å bli stående i Oslo-historien, sa Solberg.

– Selv om det er en trist dag for oss, så er det en dag for å feire demokratiet. Det er tusenvis av folk som har stått på til valget, og brukt all sin tid på å kjempe for sine saker, sier Johansen.

– Det er en viktig dag. For meg og mitt parti er det trist, men det er også en del av demokratiet, sier Johansen videre.

– Det første man må gjøre er å gratulere opposisjonen. Slik er demokratiet, sier Johansen til pressen utenfor NRK, tirsdag morgen.

– Det er krevende å vinne tre ganger på rad. Det er det ikke noen tvil om, sier han.

Han mener at uttrykket å være «gift med jobben, passer godt til det å være byrådsleder i Oslo».

– Det er en hovedstad hvor mange ting skjer, og nå tyder alt på at det oppdraget er over, sier han på Politisk kvarter på NRK tirsdag morgen.

Johansen sa ikke noe om fremtiden. Under Arendalsuka i sommer, sa han at det ikke er naturlig å fortsette hvis han ikke fortsetter som byrådsleder. Tirsdag morgen sa Johansen at han de siste ukene bare har vært opptatt av valgkampen, og antydet at han nå trenger litt stressfri tid for å kunne finne ut hva han skal gjøre videre.

– Det er toppidrett å drive valgkamp, sier Johansen.

– Jeg har brukt alt tilgjengelig tid sammen med et fantastisk mannskap, for å forsøke å beholde makta i Oslo. Det har vært det eneste jeg har vært opptatt av, sier han om fremtiden.