(Avisa Oslo)

– Våre tanker går til de pårørende og de skadde. Så fort vi vet mer vil vi gi løpende informasjon. Våre tanker går til de pårørende og skadde, skriver de videre.

En person er pågrepet etter at to personer ble drept og 21 skadd i Oslo natt til lørdag. Politiet har pågrepet en mann med norsk statsborgerskap, som nå er siktet for terror. De sier at alt tyder på at det er snakk om én gjerningsperson.

Skytingen skjedde i 1.15-tiden og var rettet mot kjente samlingspunkter for homofile.

Satt krisestab

Pride-ledelsen har satt krisestab etter skyting i Oslo sentrum natt til lørdag, opplyser pressesjef Rohan Sandemo Fernando i Pride til VG.

Lørdag arrangeres Pride-paraden for førtiende gang i Oslo.

– Når det gjelder morgendagen kommer vi tilbake til dette etter dialog med politiet. Vi følger situasjonen nøye og er i løpende dialog med relevante instanser. Våre tanker går de pårørende og de skadde, sier Fernando til Avisa Oslo.

Skytingen natt til lørdag der to personer ble drept og mange skadd, skjedde nær kjente utesteder for homofile. Det er uklart hvordan skytingen påvirker den planlagte paraden i Oslo.

Innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt opplyser at politiet setter stab og skal avgjøre hvilke tiltak de skal sette i verk lørdag, men han vil ikke si noe mer om hva slags tiltak det blir.

– Kan ikke kommentere

– Vi kan ikke kommentere hendelsen på nåværende tidspunkt. Vi er i ferd innhente informasjon, sier Leder i FRI – foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold, Inge Alexander Gjestvang, rundt klokken 02.00 til Avisa Oslo.

FRI er en medlemsorganisasjon for homofile, lesbiske, bifile og transpersoner i Norge. Foreningen arbeider for likestilling og mot alle former for diskriminering på bakgrunn av kjønn og seksualitet i Norge