(Avisa Oslo)

– Dette er en utrolig trist dag. Mine tanker går til dem som ligger på sykehus etter skytingen, familien og pårørende til de drepte og skadde, og alle som opplevde dette som truende og skremmende og ble redde, sier ordfører Marianne Borgen til Avisa Oslo.

Borgen er lørdag morgen på vei til Oslo rådhus for å vurdere videre tiltak. Hun understreker at personer som er påvirket av hendelsen kan kontakte bydelene og legevakta for bistand og samtaler.

To ble drept og 21 skadd under nattas skyting ved utestedene London og Per på hjørne i Oslo sentrum. En 42 år gammel mann med norsk statsborgerskap og iransk bakgrunn er pågrepet og siktet for terror.

Ordfører Borgen betegner skytingen som en alvorlig kriminell handling og «et grovt angrep mot tryggheten og friheten».

– I dag skulle vi feire kjærlighet, frihet og mangfold. Mange hadde gledet seg til å ha en fantastisk parade gjennom Oslo sentrum. Nå er Pride-paraden avlyst og Pride Park stengt. Det er utrolig trist, men nødvendig og skjer etter råd fra politiet, sier Oslos ordfører.

Hun understreker viktigheten av at folk tar vare på hverandre framover, og møtes og snakker sammen.

– Hele den skeive bevegelsen skal vite at hele Oslo og hele Norge står sammen om den retten mennesker har til å være den man er og elske den man vil, understreker Borgen.