ØSTERRIKE/OSLO: – Det var veldig stort, sier Oscar.

Akersposten fikk en prat med 18-åringen etter medaljeseremonien og en middag søndag kveld. Da hadde han kjørt seg inn til en tredjeplass, to plasser opp med en kanonomgang etter at han ble nummer fem i første omgang.

Jeg slet litt i begge omgangene med å komme i gang på toppen, men når jeg først kom ned på litt flatere partier der det var litt bedre forhold, så fikk jeg det til å klaffe, sier Oscar Andreas.

Men det var lite å gjøre med franske Alban Elezi Cannaferina, som kjørte inn til gull, 43 hundredeler foran 18-åringen.

I mål var han 43 hundredeler bak franske Alban Elezi Cannaferina (19), som sikret gullet.

– Han var rå. Han lå seks tideler foran meg etter første omgang, men jeg klarte i hvert fall å kjørte inn sytten, så det er jeg ganske fornøyd med. Han er kjempesterk, sier Oscar Andreas.

Selv forteller han at opplevelsen var noe helt annet enn et FIS-renn.

Det var noe helt annet enn å vinne et vanlig FIS-renn og noe helt nytt. Jeg måtte ta dopingprøve, og være med på blomsterseremoni og fotoshoot. Det var opplegg som gjorde det enda mer spesielt, sier Oscar Andreas.

Simen svært nære pallen fredag

En som var imponert over det Oscar Andreas leverte var kompisen Simen Sellægg (19).

Det var kult å se Oscar i dag. Han fikk revansj for oss begge. Det var en tøff konkurranse og jeg selv hadde jo en dårligere første omgang og så klarte jeg å omstille meg, og jeg hadde en rask andre omgang, sier Simen.

Han ble til slutt nummer nitten søndag og var 2,26 sekunder bak vinner Alban Elezi Cannaferina, men fredag derimot var han selv svært nære en medalje i Super-G.

I mål var han to hundredeler fra pallen og tretten hundredeler fra gullet, som gikk til Livio Hiltbrand fra Sveits.

– Det var litt irriterende nærme, sier Simen.

Hvordan opplevde du rennet?

– Det var veldig tøff løype og veldig tøffe forhold, og så var jeg egentlig veldig fornøyd da jeg kom inn til en fjerdeplass og så ser jeg hvor nærme det var. Da blir man selvfølgelig litt småbitter på at man ikke har hundredelene på sin side, men samtidig er jeg veldig fornøyd med rennet, sier Simen.

Onsdag er det slalåm og der kommer 19-åringen til å starte lenger bak, og selv forventer han at det blir tøffere forhold.

Da er det mulig å kjøre med litt lavere skuldre, så det blir deilig, sier han.

– Hvordan har du opplevd mesterskapet?

Det er veldig lærerikt. Det er et mesterskap hvor man lærer mye og bygger mye erfaring på, så selv om man ikke har fått noe medalje, så har man fortsatt fått mye erfaring og kunnskap som man kan ta med seg videre i mesterskap som forhåpentligvis kommer i fremtiden, sier Simen.

Hvilke mål har du fremover?

– Først og fremst er det å komme seg inn i Europacup, som er steget etter FIS-renn, og prøve å etablere seg der. Så er det veien opp til World Cup etter det. Et mål jeg har etter denne sesongen er å komme meg inn på landslaget, forklarer Simen.

Både han og Oscar Andreas har ett år igjen som junior, men Oscar Andreas sier at også han deler Europacup og World Cup som det neste målet.

Det å kunne få plasseringer innenfor topp 30, som er der du får poeng, og å kjøre seg inn på startinglist hadde vært det neste store målet, sier Ready-gutten.

Hemings Jesper Wahlquist kjørte forøvrig ut i finaleomgangen.