VESTRE AKER: Ledige hybler og sokkeleiligheter i Vestre Aker bør raskest mulig gjøres tilgjengelig, mener bydelsutvalgets eneste student.

- Akkurat nå har vi en boligkrise i de store byene, og det er desidert verst i Oslo. De siste tallene viser at langt over 6000 studenter i byen vår er uten bolig, sier Oscar Chr. Husebye.

Budskapet

Husebye er komitéleder i bydelsutvalget i Vestre Aker og la i går ut et innlegg på Facebook-gruppen «Vinderen – liten plass; stort hjerte» med dette budskapet:

Kjære venner og naboer!

Veldig mange i vårt område stilte opp da vi i Bydel Vestre Aker spurte om boliger for nyankomne ukrainere fra den forferdelige krigen. Mange av disse boenhetene er ikke besatt. Akkurat nå har vi samtidig en boligkrise for studentene våre. Langt over 6 000 som begynner på studier i byen vår nå har ikke et sted å bo. Jeg håper at vi på Vinderen kan stille opp!

Hybler og sokkelleiligheter

Minst 13 000 studenter sto i kø hos ulike studentsamskipnader i Norge, meldte VG i juli. Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) hadde da 6700 studenter i boligkø, samtidig som det var 30 prosent færre leiligheter på markedet i juni i år sammenlignet med året før.

- Jeg vet om flere som sliter med å få seg bolig, og studiestart er allerede på mandag. Jeg håper Vestre Akers og Ullerns beboere åpner dørene til tomme hybler og sokkelleiligheter, slik vi gjorde da bydelen trengte hjelp til å bosette Ukrainere fra krigen. Mange av disse boenhetene er ikke besatt, og jeg håper de kan fylles med studenter som kommer til byen vår for første gang, sier Husebye.

Var selv uten bolig

Han studerer industriell økonomi på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås, og har selv erfaring med å være uten bolig.

- De første ukene av studiene på Ås hadde jeg ikke noe sted å bo, fordi studentblokken min rett og slett ikke var bygget ferdig. Det ble noen netter på diverse sofaer og i bilen. Det anbefales absolutt ikke, og jeg håper flest mulig unngår det til studiestart i år.

Husebye er også leder av Den Konservative Studenterforening. Han retter en pekefinger mot byrådet.

- Byrådet i Oslo, sammen med Studentsamskipnaden og private utbyggere, kunne løst boligproblemet i Oslo. Tiden det tar å få regulert boliger i Oslo har skutt i været under dette byrådet, og de rødgrønne sa eksempelvis nylig nei til 100 nye studentboliger i Nydalen. Oslo trenger et taktskifte i utbyggingen av studentboliger, og inntil det er oppnådd, håper jeg at flere kan stille opp med bolig i det private markedet, avslutter han.