FRØEN: Vi snakker om Diakonveien Omsorg+, som både er et boligtilbud og et fritidstilbud til byens pensjonister. Majoriteten av brukerne sokner til Bydel Vestre Aker, og da Akersposten fikk høre gode ord fra trofaste og fornøyde beboere og gjester, gikk turen raskt til Diakonveien 2. Blant annet for å se hva vi har å glede oss til hvis vi har litt flaks og lever lenge nok.

Vi har plass til flere

Daglig leder Hamid Reza Irai tar hjertelig i mot og sier han setter stor pris på at Akersposten vil skrive om arbeidsplassen hans.

– Vi vil ha flere eldre hit, og da er jo Akersposten et flott sted å fortelle om hva vi kan tilby. Diakonveien Omsorg+ - eller «Omsorgen» som det kalles, er i første rekke et aktivitetssenter for bydelens pensjonister, men eldre fra andre bydeler i Oslo er også hjertelig velkommen til å delta på våre aktiviteter. Og utvalget er stort og variert. I tillegg har vi veldig mange hyggelige både beboere og brukere, og vi har plass til flere.

Hamid er bekymret for om det muligens sirkulerer feilinformasjon rundt hvem som er velkomne eller "har lov til" å bruke "Omsorgen".

– Vi er her både for våre 136 beboere og for alle eldre som har lyst til å delta på aktivitetene våre, spise et godt måltid eller bare hygge seg med andre besøkende og beboere. Her er alle hjertelig velkommen – også til bare å slappe av rundt peisen, sier Hamid.

Bo- og aktivitetstilbud

Hamid er en engasjert mann som er stolt over sin arbeidsplass. Diakonveien Omsorg+ er altså døgnbemannede omsorgsboliger for eldre som ikke har behov for sykehjemsplass, men som kanskje ikke lenger synes det er greit å bo i egen bolig. I tillegg er det et seniorsenter med et imponerende utvalg aktivitetstilbud til alle pensjonister.

– Omsorg+ handler om å skape boliger med hjemlige kvaliteter. Men vi er så mye mer enn et botilbud for eldre, ikke minst er vi et aktivitetstilbud for alle bevegelige eldre i Bydel Vestre Aker – og vi vil gjerne ha besøk av enda flere enn vi har i dag. Aktivitetsplanen vår er velfylt og variert, her er det tilbud for de aller, aller fleste. Vi tilbyr mellom 100 og 150 aktiviteter hver måned. Noen er gratis, noen koster det litt å delta på. Og ukeplanen legges ut på nett eller man kan hente papirutgaven i resepsjonen her, sier Hamid.

Blant tilbudene på aktivitetssenteret kan nevnes kafé, treningsgrupper, ulike kulturarrangementre, foredrag, sang og musikk, høytidsarrangementer, felleslunsj- og middager, bingo, konserter, turer, språkkurs, dansekurs, akvarellkurs, filmkvelder, matkvelder, vinsmaking og treningssenter for beboere og seniorer i nærmiljøet. Og ikke minst digital hjelp. Intet mindre. Og igjen – alt er åpent for alle å melde seg på.

Festlokaler og storkjøkken

Omsorg+ har også lokaler til leie hvis noe skal feires, markeres eller man bare har lyst til å samle et lag med bra folk, og det skal heller ikke stå på serveringen hvis det er ønskelig.

– Vi har storkjøkken her som lager og serverer mat hver eneste dag, og når det gjelder å leie og bruke fasilitetene her har alle samme rettigheter, uavhengig av om de er beboere eller besøkende. Jeg har aldri opplevd at vi har sagt nei til noe eller noen her på Omsorgen, sier Hamid.

Hamid og hans kolleger setter stor pris på besøk "utenifra".

– Jeg synes jo vi har et godt og variert tilbud av aktiviteter, og jeg må også få si at deltakerne får mye for pengene på våre arrangementer. Mange av dem er godt subsidiert. Og det er altså ingen aldersgrense, her er alle velkommen. Så kom innom! Sett deg ved peisen og kos deg, og er du alene så henvend deg i resepsjonen og si du er alene. Jeg kan bare gjenta at her er folk velkomne inn, vi har både plass og kapasitet og vi forsøker å gjøre det vi kan for at alle skal trives - både gjester og beboere. Og velkommen hit også i julen, avslutter daglig leder Hamid Reza Irai.