54-åringen ble fløyet til Oslo universitetssykehus natt til fredag. Han er alvorlig skadet og ligger på sykehusets intensivavdeling, får Agderposten opplyst ved sykehuset fredag ettermiddag.

Ulykken ble meldt av Akuttmedisinsk Nødmeldingssentral (AMK) kl. 21.54. Motorsykkelen kolliderte med en bil på Eikelandssletta, like etter Storemyr, like nord for avkjøringen til Nordbø, på veien mellom Lillesand og Birkeland.

Motorsykkelføreren ble først fraktet med luftambulanse til sykehuset i Kristiansand. I løpet av natten ble mannen fraktet videre til Oslo universitetssykehus.

Ifølge Sørlandet sykehus var mannen på 54 år livstruende skadet. 

Front mot front

Motorsykkelen kjørte ifølge politiet i retning Birkeland, mens bilen kom i motsatt kjøreretning. Det skal ha vært en kraftig front mot front kollisjon, opplyser vitner på stedet til Agderposten.

Ifølge operasjonsleder Øystein Vellesen i Agder politidistrikt skal føreren av bilen ha forklart til politiet at motorsykkelen foretok en forbikjøring, og at kollisjonen skjedde i den møtende bilens kjørefelt.

Føreren og en passasjer i den møtende bilen ble kjørt til akuttmottaket i Arendal, tilsynelatende lettere skadet.

Ulykkeskommisjonen på plass

Kriminalteknikere fra politiet kom raskt til ulykkesstedet for å foreta åstedsundersøkelser.

Også ulykkeskommisjonen fra Statens vegvesen ankom ulykkesstedet nærmere midnatt for å foreta tekniske undersøkelser, opplyser operasjonsleder Vellesen.

Etterlyser vitner

Politiet ber vitner til trafikkulykken på Eikelandssletta ta kontakt på tlf. 02800.

- Politiet ønsker at fører av bilen som ble forbikjørt forut for ulykken tar kontakt med politiet snarest, opplyser operasjonsleder Vellesen.

Føreren av den forbikjørte bilen var fredag formiddag fortsatt ikke identifisert, og politiet er svært interessert i å komme i kontakt med vedkommende.

Rv 402 va stengt i begge retninger , og vil trolig bli det utover natten. Omkjøring er skiltet, opplyser politiet.