ULLERN: – Jeg er fornøyd med helgen. Det er jo sommer-NM, og det er ikke det som teller, men det er en fin pekepinn på hvordan treningsarbeidet har vært igjennom sommeren, en fin mulighet til å se litt hvor man ligger i forhold til de andre, sier han.

Hvordan synes du selv at du ligger an?

Jeg føler selv at jeg ligger veldig godt an. Jeg vet at jeg har mer å gå på i forhold til de konkurransene jeg gjorde i helga, så hvis jeg får ut det i løpet av vinteren, så blir det veldig bra, sier han på telefon onsdag.

Lørdag gikk han først inn til en bronse på sprinten.

– På sprinten var det generelt ganske bra, i hvert fall på skytingen, men gikk litt tregere på ski enn det jeg vanligvis gjør. Det var en trå dag og jeg gikk litt fortere dagen etter, sier Noah.

Da endte han på en andreplass på 10 kilometer fellesstart, og sammenlagt ble han nummer to i sin årsklasse i den nasjonale sommercupen.

Det var et kaos-løp, for jeg startet med to litt dårlige skytinger, og så hadde jeg et fall nest siste runden der jeg mistet magasinet. Da jeg mistet de skuddene jeg skulle bruke, var det noen som kom løpende for å gi de til meg på sisterunden. Det ble litt kaotisk, men til å ha litt uflaks, så var det bra, sier Noah.


Vil gå seg inn på juniorlandslaget

Noah Lekhal Husnes, som representerer Holmenkollen-klubben Try i skiskyting og Røa IL i langrenn, er dedikert til treningen.

Det er en økt på morgenen og en økt på kvelden. Det er alt fra hardøkter til langøkter og styrkeøkter. Det er mye forskjellig og så er det mye skyting oppi der også. Det er travle dager med både skole og trening, sier Noah.

Da blir det ikke så mye tid til fritidsinteresser?

– Man bruker mye av tiden sin på trening, skole og ellers hvile. Så det er ikke så mange andre fritidsaktiviteter, sier Noah.

Til daglig går han i tredje klasse på Wang toppidrett.

Hva jeg gjør neste år er usikkert, men jeg kommer i hvert fall til å fortsette med skiskyting - det er det ikke noe tvil om, sier han.

For 18-åringen satser friskt på idretten sin.

– Målet til neste år er å komme på juniorlandslaget - det hadde vært veldig kult, sier Noah.