12. september stoppet tiden opp. Så alt for tidlig mistet vi vår kjære venninne, Kjersti Solem, bare 52 år gammel. Vi ble kjent med Kjersti for 31 år da vi møttes første gang som ferske studenter på TØH. Siden har vi fulgt hverandres liv tett. Kjersti var eldst av fire søsken, og tok gjerne rollen som «storesøster» i venninnegjengen. Ikke belærende, men fornuftig og vis.

Vi skjønte fort at Kjersti ikke gjorde noe halvveis. Hun var målbevisst og ambisiøs på egne og andres vegne. Samtidig var hun utadvendt og sosial. Gjennom årene har vi hatt uendelig mye moro sammen.

Kjersti var genuint interessert i mye og svært engasjert i alt hun holdt på med. Vi undret oss ofte over hvordan hun fikk tiden til å strekke til. Kjersti var sterk, uredd og eventyrlysten – og likte at ting skjedde. Samtidig var hun en god samtalepartner som kunne grave og spørre - og lytte interessert. Hun var omsorgsfull, og vi satt igjen med følelsen av å være viktig og at hun brydde seg. Vi har alltid beundret hennes evne til å være engasjert i andre mennesker og temaer. Hun var, og vil alltid forbli, et forbilde for oss.

Kjersti var veldig tilstede for de tre døtrene og i alt de holdt på med. I tillegg engasjerte hun seg i en rekke styrer og verv, og jobben tok hun gjerne med hjem – fordi hun fant så mye glede i den.

Kjersti har gitt oss uendelig mye, som vi alltid vil ha med oss. Vi glemmer ikke de gode rådene, de morsomme opplevelsene og turene, de heftige diskusjonene og de fine samtalene. Hun omfavnet livet helt til det siste. Det tomrommet Kjersti etterlater seg kan ikke beskrives med ord.

Vi tenker på Ivar og jentene, og håper de finner tilbake til styrken i familien.

Kjersti Hagen Risberg, Elin Vaag, Marianne Schei, Ingrid Jebsen, Jorun Bueng og Barbro Hestnes

LES OGSÅ: Nekrolog (19: Kjersti Solem