LILLEAKER: Markedssjef i Mustad Eiendom, Line Høst Brunsell, som står bak utstillingen, sier:

– Dette fotoprosjektet har vært en ambisjon og en drøm vi har hatt lyst til å realisere lenge, og et prosjekt som representerer viktige bærebjelker i vår utvikling av området og nabolaget vårt. Take me to the river, som utstillingen heter, er en hyllest til Lysakerelva, livsnerven i området, som ga grunnlaget for industriutviklingen og bosettingen på Lilleaker og som er en premissleverandør for vår videre utvikling av Lilleakerbyen.

Ikke lenger så lukket og trist

– Samtidig ønsket vi at dette prosjektet skulle tilføre mer kunst og kultur til området, og vi ønsket å åpne opp og ta i bruk dette litt lukkede, triste og tidvis folketomme kontor og industrilandskap, bruke det som en arena for kunst og kultur – tilføre mer farge og aktivitet gjennom denne utendørs utstillingen – og det ønsker vi å fortsette med gjennom reisen vi står foran med Lilleakerbyen.

– Dette kunstprosjektet er en hyllest av Lysakerelva vært noe vi har ønsket å få til lenge – og vi følte brikkene falt på plass da vi tok kontakt med Lindsey Bundschuh for å spørre om hun ville være med på prosjektet. Lindsey er en fotograf som vi har fulgt lenge, hun har en unik evne til å formidle stemningen og følelsene fra stedene hun besøker gjennom sine bilder.

Lindsey er fra Canada, bor nå på Stad, men har reist og reiser verden rundt som fotograf. Hun er prosjektleder og visjonæren bak denne utstillingen

– Hun har fått med seg to fantastiske fotografer, Helle Frogner og GT Neergaard, og sammen har de tolket Lysakerelva. Resultatet er denne fantastiske, mystiske og forførende utstillingen Take me to the river, sier Line Høst Brunsell.

Kreftsyk

Fotografen Lindsey er fra Canada, og sier dette om bildene: – Dette prosjektet ble tilbudt meg i en tid hvor jeg jobbet meg gjennom en kreftdiagnose, og var i tvil om jeg egentlig kunne fortsette som kunstner, og om jeg ville kunne fullføre et slikt prosjekt. Det var derfor virkelig en ære å få forespørselen, og at det var noen som hadde troen på meg, selv om jeg var i en vanskelig livssituasjon, sier Lindsey.

Bildene fortsetter å lyse opp i mørket frem til 19. november.