OSLO: – Det er nå det gjelder. Heldigvis har det vært et tullete grunnspill, men vi er fornøyde med at det har blitt som det har blitt, for vi har fått en ny sjanse. Vi er i mot det systemet er, men når vi har det, så er vi glade for at vi har fått "a second chance" til å overleve i Toppserien, sier Røa-trener Geir Nordby.

Først ut er Åsane på bortebane førstkommende søndag før TIL2020 (Tromsø) kommer på besøk til Røabanen om en ukes tid. Så kommer mer tøffe matcher mot Lyn, LSK Kvinner, Avaldsnes, Kolbotn og Arna-Bjørnar.

Det er klart at det blir noen nøkkelkamper mot Åsane først og mot Tromsø. Det er sikkert noen av de lagene vi også kommer til å krige mot i forhold til kvalik og nedrykk, sier Nordby.

For forutsetningene er greie; de fem beste spiller i Toppserien neste sesong og de to siste spiller i 1. divisjon neste sesong, mens det laget som blir nummer seks skal spille dobbelt kvalifisering mot det laget som vinner sluttspillet i 1. divisjon. Vinneren av de spiller i Toppserien i 2023.

– Vi må jo prøve å bli blant de fem, men det er ingen krise å bli nummer seks heller, for da har vi en sjanse til for å holde oss. Vi må gjøre alt for å unngå å bli nummer syv eller åtte, men det er ikke verdens undergang det heller, sier Nordby.

Fått inn finsk spiller

Uansett har sesongen så langt vært blytung for Røa Dynamite med tre uavgjorte på atten kamper, men Nordby mener at de har prestert bedre enn resultatene viser.

Resultatene har vært nok vært litt under det vi har prestert, både spillemessig og det vi har vist på trening, så vi er selvfølgelig skuffet over resultatene, men det ligger et potensiale der som vi må prøve å få ut i sluttspillet. Så har vi alle muligheter til å greie å overleve, som er målet.

I sommer signerte de en ny spiller da Emmaliina Ilona Tulkki (22) fra Finland kom inn. Hun kommer fra finske klubben: Ilves i Tampere., og Røa-treneren forteller at de har brukt mye tid på å se etter talenter nasjonalt, nordisk og i Europa.

– Det er en vi har fulgt med litt på og som virker å passe godt til vår måte å spille på. Hun har gode tekniske ferdigheter og har mye å bidra med, både fysisk, teknisk og taktisk, så det er en spiller vi håper kan stabilisere og solidere, så det er en spiller vi håper kan bidra til å bikke kampene vår vei, forteller Nordby.

Ellers er også Ragne Hagen Svastuen tilbake etter skade og gjorde comeback 14. august mot Lillestrøm, mens Vårin Ness fortsatt ikke er tilbake ennå.

Søndag klokken 15.00 møter Røa Åsane på Åsane Arena.

Oppdatering: Røa vant bortekampen 5-0 og fikk en veldig god start på sluttspillet.