GRINIDAMMEN/RØA: – Det er bilen min! tenkte jeg med én gang. Det må være det! sier Sandnesmo, som sente epost til Akersposten.no med nyheten.


Det var så langt tilbake som i 1993 at Aspenberg på en av sine svømmeturer med snorkel kom over den lille bilen, som så ut til å ha blitt dumpet fra bærumssiden av Grinidammen en gang for lenge siden.

– Jeg ringte politiet, og de spurte om den hadde ligget lenge. Jeg svarte at det hadde den nok. «Ja, hvis det er noen i bilen, er de vel døde da,» sa politiet, sa Aspenberg til Akersposten.no tidligere torsdag.

Og nå kan vi altså bringe hele historien om den lille bilen.

Det er riktig at den, som Aspenberg antok ut fra DA-skiltene, var fra tidlig på 70-tallet.

– Det var min første bil, jeg var 18 år, det var i 1978 eller 1979, sier Sandnesmo, som har vokst opp på Holmen, og det var der hun bodde på denne tiden. Hun hadde ikke lappen selv ennå som 18-åring, men det hadde kjæresten. Men det var altså hun som betalte for bilen.

– Jeg husker at den var brukt og at den kostet 1500 kroner. Den var oransje og i god stand, sier hun.

Mistanke om at den lå der

I 1980 ble det slutt mellom henne og kjæresten, og den lille Mini’en ble gjenstand for diskusjon.

– Jeg ville ha bilen, men det drøyde, og jeg fikk den ikke tilbake fra ham. Så sa han en dag at han hadde dumpet den i Grinidammen. Jeg trodde ikke helt på det. Jeg tenkte kanskje han hadde delt den opp og solgt delene eller noe sånt, sier Sandnesmo.

LES OGSÅ: Hvem stakk av med Grinidammen?


Selv om hun flyttet ut av byen som 20-åring, har hun fremdeles familie som bor på Røa, og hun har mange ganger vært i området og tenkt på bilen hennes som kanskje lå på bunnen av Grinidammen.

– Så jeg har gått der flere ganger og sagt at der ligger sikkert bilen min. Vi har snakket mye om den bilen som kanskje lå i Grinidammen, sier hun.

– Lette du etter bilen den gangen?

– Nei, ikke så mye, men faren min gjorde det. Han var mest opptatt av verdien på den, sier hun.

Utrolig gjensyn

Men forvinningssaken forble et mysterium, og selv om Nils Carl Aspenberg oppdaget bilen allerede etter 13 år, var det altså først i dag bileieren fikk forklaringen på mysteriet. Mistankene ble bekreftet, bilen hennes har ligget i Grinidammen i 36 år!

– Hva tenkte du da du så bildet av bilen på Akersposten.no i dag?

– Jeg ble helt skjelven, det var veldig rart, sier Sandnesmo, som sier det knytter seg mange følelser og opplevelser til bilen.

– Det er litt gøy at jeg ikke lenger må lure på hva som skjedde, sier hun.


LES OGSÅ: Hvem stakk av med Grinidammen?

FLERE SAKER PÅ AKERSPOSTEN.NO:

Røatunnel-start i 2020

Her kommer nye Huseby

Høyblokker langs Mærradalen

7-Elevens dager på Røa er talte

– Røatunnel har hovedprioritet


Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!