(Avisa Oslo)

Oppdatering 11.30:

Milo ble funnet i Hovseterveien søndag formiddag. Like før klokken 11.30 var hun hjemme hos Linge og fikk i seg litt mat og varme i kroppen.

– Hun ville ut og tisse, så vi tok på kåpe og halsbånd, men før jeg fikk tatt på båndet ble hun skremt av en rakett og forsvant ut døra.

Det forteller Karl Linge som passer Milo for eierne som er på ferie.

Savnet

Den fire år gamle terrieren forsvant fra området Røa/Hovseter lørdag kveld. Siden det har mange vært ut og lett etter henne.

– Jeg var ute til klokka tre i natt, og ble ringt klokken 04.00 av noen som skulle ut å lete. Nå har jeg prøvd å få et par timer søvn før jeg skal ut igjen, fortalte han til Avisa Oslo søndag morgen.

Tre og en halv time etter at AO var i kontakt med Linge søndag morgen forteller han at Milo er funnet i god behold. Hun ble oppdaget da hun løp nedover Hovseterveien, og forbipasserende hadde fått tak i henne.

– Formen hennes er fin. Nå har hun fått mat og hun er veldig kosete, forteller han.

Milo bor på Oppsal, men har vært mye i området der hun forsvant. Linge forteller at han skal starte letingen i området rundt Røa-krysset søndag morgen, for der jobber eieren til hunden.

– Jeg vet ikke hvor langt hun kan ha gått, men jeg håper ikke hun har begynt å gå hjemover mot Oppsal, sier han.

Dekken og halsbånd

Han har fått tips om at Milo kan ligge og gjemme seg et sted i villaområdet, og ber om at beboere i området tar en titt rundt husene sine. Hun er chippet og meldt savnet i savnet-grupper og gjennom DyreID.

– Hun har på seg en svart og rosa kåpe og et halsbånd med et blått hjerte. Der står navn og telefonnummer til eier som er utenlands, opplyser han.

Milo forsvant fra Søndre Rød og skal ha begitt seg mot Ostedalsveien. Hundepasserne sprang etter, men mistet henne da hun løp ned Ostedalsveien, mot Sørkedalsveien/Hovseterdalen/Mærradalen.

– Vi lette i de områdene i går og i natt. Jeg var også rundt Huseby skole, for der er det mange steder å gjemme seg, men hun er fortsatt savnet, sier Linge ved 09-tiden søndag morgen.

– Ville ut

Han synes det er trist at det skytes opp fyrverkeri før midnatt på nyttårsaften.

– Hundene må ut og Milo ville ut for å gjøre fra seg. Det hadde vært mye lettere å planlegge kvelden om man visste at det ikke ville være noe fyrverkeri før midnatt. Jeg synes det er trist at det skal være mulig å skyte opp raketter fra klokka 18.00, sier han og legger til at den siste oppskytingen han fikk med seg var klokken 07.30 søndag morgen.

Nå håper han noen vil hjelpe han å finne lille Milo. Han har vært i kontakt med politiet som sier at det ikke er noe de kan gjøre.

– Jeg tenker at hun er kald og sulten, så jeg håper vi kan få henne hjem snart, avslutter han.

Les også

Da det to år lange marerittet var over, gikk Kathrine i kjelleren: – Jeg skjønner at det er vanskelig å forstå det