OSLO/BOSNIA: Røa-spilleren har ambisjoner på fotballbanen og i disse dager spiller hun J17-EM med det norske landslaget i Bosnia.

16-åringen har spilt fra start i forsvaret da de norske jentene tapte 0-4 i første kamp mot Spania tirsdag kveld.

Vi sliter ganske mye med å holde på ballen, og så taper vi ganske mange nulltilstander, som kanskje er deres svakheter, og så får vi ikke utnyttet kontringene våre til det fulle. I tillegg til at press-spillet vårt ikke funker så veldig bra - gjør at vi taper den kampen, sier Mia.

Hvor gode var Spania?

– Jeg vil si at de er det beste laget vi kommer til å møte her, og jeg tror også at de har store muligheter til å vinne EM, så absolutt ett av de beste lagene, sier Mia.

Vil komme blant de tre beste

Men de norske jentene har ingen planer om å være en kasteball i Bosnia og har et mål om å kjempe om medalje og på den måten også kvalifisere seg til VM i India i oktober.

De tre beste nasjonene i EM får plass i VM.

– Vi må mest sannsynlig vinne over både Finland og Frankrike for å komme videre, så målet er topp tre, sier Mia.

Da måtte Norge i såfall slå Frankrike, men det franske laget vant 1-0 over de norske jentene, og dermed var håpet om semifinale borte.

Likevel - 16-åringen er klar på at nivået i mesterskapet er skyhøyt.

Det er veldig høyt. Det er veldig kult å se det internasjonale nivået, og spille mot noen av de beste i Europa, sier Mia.

Hva gjør det med deg?

– Det gir meg jo bare motivasjon til å bli enda bedre, og det å se nivået og spille mot sånne lag gjør at man vil spille på landslaget videre, og kanskje en gang spille i utlandet, forteller ungjenta.

Røa – en god treningsarena

Inntil videre har hun sin base i Røa Dynamite Girls, som hun kom til fra Stabæk, der hun spilte ungdomsfotball, for snart to år siden, og Mia er så langt fornøyd med tilværelsen.

– Det var et nivå høyere, men jeg føler at med tiden har jeg klart å spille meg inn i laget. Det er en veldig fin gjeng og jeg har utviklet meg mye den tiden jeg har vært der, så det er bare positive ting, sier 16-åringen, som opprinnelig kommer fra Vestre Aker Skiklub.

Hva har klubben hatt å si for din utvikling?

– De følger meg opp veldig tett og jeg har spesielt en trener som er på feltet, som hjelper meg med å analysere kampene, sette opp mål før treninger og kamper, og man får hele tiden tilbakemeldinger på hva jeg kan gjøre annerledes. Det er en veldig fin læring og en god trenings arena. Det at jeg blir fulgt opp så tett, hjelper meg veldig mye., forklarer Mia Hambro Svendsen.

Sist, men ikke minst bør det også nevnes at en annen Røa-spiller Amalie Isabell Taraldsen (16) også er med i EM-troppen. Hun fikk et innhopp mot Spania.

Ungjenta stod registrert med ni kamper før EM ble sparket i gang mot Spania.