LILLEAKER: Blomstertorget i parken er blitt et populært og fargerikt innslag midt i Lilleaker sentrum, men omstridt har virksomheten også vært. Ikke blant naboer og folk flest, men det har ikke bare vært fryd og gammen for 22 år gamle Fadi Al-jibawi og hans far, som startet opp her for rundt 10 år siden. For tre-fire år siden sa nemlig Bydel Ullern nei til blomstersalg. De ville utvikle parken til noe mer.

– Det tapte vi 270.000 kroner på, sukker Fadi. – Vi hadde jobbet lenge med planer for å utvikle utsalget og gjøre forholdene bedre både for oss og ikke minst for kundene. Det ble laget tegninger og lagt planer, men da vi endelig var i mål, fikk vi nei. Vi fikk ikke være her i det hele tatt. Bydel Ullern ville ha parken til noe annet, sier Fadi.

Hvordan det gikk, vet vi alle. Parken ble liggende «brakk», og var på ingen måte et vakkert syn. Bydelens eventuelle planer så man lite til. Det hele endte med at Fadi & co etter et par år fikk en ny avtale med grunneier Sporveien, og blomstene var tilbake på Lilleaker.

– Det er vi glade for, sier Fadi, og legger til: – Det er også naboene og kundene. Vi får hele tiden masse positive tilbakemeldinger på «blomsterparken». Alle synes det er et trivelig og hyggelig innslag midt i det travle Lilleaker, sier Fadi.

Bra salg

Fadis far kom til Norge i 1990, og startet med blomsterhandel på Stortorvet i 1996. I dag er det Fadi som driver utsalget på Lilleaker, mens hans yngre bror driver et tilsvarende ved Majorstuen skole.

– Salget så langt har vært veldig bra, sier Fadi. Vi åpnet 1. mai, og det har vært en bedre måned enn tidligere år. Gjennom mai henter vi ni traller med nye planter hver dag. Vi holder åpent fra klokken 10 til 19, og stenger for sesongen cirka 1. juli. Det er to hektiske måneder med mye arbeid, men det er absolutt verdt det. Ikke minst er det trivelig å møte masse hyggelige folk som er innom, og mange er gamle kunder. De kjenner igjen meg fra da jeg var med far som liten gutt, smiler Fadi.

Nå håper han å kunne lage et mer permanent utsalg i parken.

– Ja, jeg har noen løse tanker om noe sånt men det er ennå litt tidlig å si om det blir noe av. Vi har en god dialog med grunneier Sporveien så vi håper å få til en helårs avtale – i så fall mest sannsynlig i litt mindre skala med en type brakke/stand hvor vi kan stå innendørs, avslutter Fadi.