GAMLE OSLO: - Sånn umiddelbart er det selvfølgelig kjipt at vi ikke klarer det når vi har muligheten til å ta gull, men hvis man ser det store bilde så skal man være godt fornøyd med å komme seg til en NM-finale, og ta et sølv. Vi spiller god håndball i flere perioder, men så svinger det litt for mye, sier Marthine.

21-åringen var med på NM-gullet i 2019 og ble kåret til Akers beste spiller for sine fire scoringer på fem skudd i finalen mot Tertnes, og nå venter nye utfordringer i tyske Neckarsulmer Sports-Union.

Laget spiller i Bundesligaen, som er det øverste nivået i Tyskland.

- Det blir veldig spennende og noe helt nytt i forhold til hva jeg er vant til, og jeg vet ikke helt hva jeg kommer til heller. Jeg kjenner ingen, har aldri vært i byen, og jeg kan ikke tysk heller. Så det kan bli veldig spennende. Mn jeg gleder meg veldig, og det virker som en veldig proff og fin klubb, sier hun.

- Du må begynne på tyskkurs nå da?

- Jeg skal det når jeg kommer dit - lære meg tysk. Og så tipper jeg at når jeg bor der mye og hører mye tysk, så kommer det fort av seg selv, håper jeg i hvert fall. Fordi det er greit å skjønne hva trenere og lagvenninner sier, sier venstrekanten.

- Stabilt nivå

Nå skal nasjonaldagen feires tirsdag før hun drar med første del av flyttelasset 30. mai, og treningene begynner i juli, forteller Marthine.

- Jeg skal nedover sammen med moren min og da pakker vi tre kofferter, og flytter nedover litt. Så skal jeg hjem til Norge, ha litt ferie og slappe av, før jeg flytter nedover den 6. juli, sier 21-åringen.

- Hvordan er nivået på laget?

- Det er et ganske stabilt lag på øvre halvdel. De har svingt litt nå i det siste, men de har et veldig bra toppnivå, og de er flinke til å få det beste ut av spillerne sine. De spiller veldig god og rask håndball, som jeg synes passer meg bra, så jeg vil absolutt si at det er et godt nivå på det laget, sier Marthine.


Ledet med ett til pause

I NM-finalen spilte hun fra start, men Aker hadde ikke akkurat noen drømmestart på finalen, og Tertnes ledet 7-3 etter elleve minutter.

Da hadde Aker slurvet i angrep, og stod med syv bom og fire tekniske feil.

- Jeg følte ikke helt at vi fikk på plass det samspillet som jeg føler vi har fått til på trening. Jeg vet ikke om det var høye skuldre eller hva det var, men det var veldig mye feil, og så blir vi straffet i mot. Men så henter vi oss heldigvis inn igjen, sier Aker-spilleren.

Og anført av en bra Ine Grimsrud og to scoringer av Emma Egge Edner hentet de svartkledde seg tilbake i matchen, og gikk til pause med 11-10 ledelse.

Etter hvilen gikk Aker også opp til 13-11, men så var det mer eller mindre stopp.

Offensivt gikk det meste helt på tverke med syv tekniske feil og elleve skuddbom, og halveis ut i omgangen gikk Tertnes opp til 16-14.

- Det går litt igjennom hele kampen egentlig at vi sliter med å få ballen i mål, og så skaper vel det litt høye skuldre, at vi blir litt stresset for at man må jobbe så hardt for alle målene. Det er litt den følelsen jeg sitter med, at vi gjør en bra kamp defensivt, og så klarer vi ikke å få noe fart på angrepsspillet vårt, sier trener Joakim Tvilde.

Stokket seg i angrep

Den som holdt Aker mer eller mindre inne i kampen var keeper Tora Charlotte Tande-Elton (18) med en rekke gode redninger.

- Jeg kom mer i gang i andre omgang og jeg er fornøyd med den for min del. Selvfølgelig er det kjipt med tap, sier Tora Charlotte.

- Hva går galt i andreomgangen?

- Det stoppet veldig opp og det virket litt som at folk ble redde for å gå på mål. Jeg synes vi burde hatt mer trykk mot mål og ikke trukket oss, sier Tora Charlotte.

Og da Tertnes gikk opp til 20-16 fem minutter før slutt var det mer eller mindre game over for Aker selv om de knappet innpå til 20-18 halvminuttet før slutt.

Tertnes vant 21-18.

Får ikke trent så mye som ønsket

Neste sesong er fem-seks av spillerne borte fra juniorlaget, hvorav fire av de er for gamle, men Tvilde er glad for å for å ha med seg det meste av stammen.

- Jeg mener at fremtiden er veldig lys. Vi har et veldig bra lag neste år også, og vi har alltid mål om å gå langt i NM20. Og så er det litt vanskelig i forhold til at NM20 blir en sånn arena hvor vi ikke får trent så mye sammen når man har vært i kvalik til eliteserien, og man får ikke jobbet så mye sammen som man ønsket, sier Tvilde.

Mange av spillerne var også med på sølv i Lerøy-serien.

- Vi har gjort en veldig bra sesong og så har vi dessverre tapt to finaler, men det er dessverre en del av gamet, sier Tvilde.

KAMPFAKTA:

Tertnes 21 (10)

Aker 18 (11)

Finale NM håndball, J20

Jordal Amfi

Aker: Tora Charlotte Tande-Elton, Live Stamnes Dyrland - Marthine Svendsberget 4, Henriette Jarnang, Marie Louise Moen Berg 2, Ine Erlandsen Grimsrud 6, Rikke Midtfjeld, Mari Myrland, Hanna Karoline Hernes Gåsvær 1, Sofie Donna Aasland Lae, Matea Sekulic, Nora Zorgati, Neah Pernille Kyrkjebø Lynghjem 3 (1), Oda Caroline Mørk, Una Edholm Straith, Emma Egge Edner 2.

Scoringer Tertnes: Marthe Hatløy Walde 1, Henrikke Hauge Kjølholdt 4, Martine Hellesø Knutsen 2, Avril Mikkelsen Frei 3, Thea Adelheid Skarstein-Storeng 2, Kaja Mørner Melander 1, Henriette Espetvedt Eggen 2, Maria Bergslien Gald 2, Emilie Fauske Helland 1.

Utvisninger: Ingen

Dommere: Jovana Dasic og Charlotte Husomanovic

Tilskuere: 390