– Jeg er glad i å trene allmenaktivitet, så jeg synes det er veldig gøy, og da får man lyst til å drive med det når man trives med både fotball og bandy, sier Marie.

Forskning viser blant annet at barn som blir eksponert for allsidige og varierte aktiviteter og forskjellige miljø får best mestringsgrunnlag senere i livet, og Marie holdt i flere år på med langrenn, fotball, hockey, bandy og håndball før hun gikk ned til bandy og fotball.

Selv mener hun at hun merker at hun blir bedre trent i ulike muskler.

– Fotball og bandy er to helt forskjellige idretter, men jeg har en helt annen balanse og styrke som kanskje ikke alle fotballspillere har og kanskje en annen koordinasjon enn alle bandyspillere har, forklarer Marie.

Akkurat nå gruer hun seg til den dagen hun må velge.

– Det er helt umulig å svare på. Når jeg må velge, så blir det et tøft valg. Den tid - den sorg, sier Marie.

Har ambisjoner

For 14-åringen er helt klar på en ting når Akersposten prater med henne - og det er at hun har ambisjoner i både bandy og fotball.

– Jeg har mål om å spille på toppnivå, både i fotball og bandy. I hvert fall få være med på regionallaget på J17, som er en veldig bra serie å spille i med fotballen, så det å spille der sammen med eliteserien i bandy, å kombinere både fotball og bandy er det jeg håper å få til, for J17 er noen år opp, sier Marie.

Er det realistisk?

– Hvis jeg fortsetter å trene hardt og stå på, så tror jeg det kan være et realistisk mål, mener 14-åringen.

Hun vet at det er viktig med restitusjon, men har også gjort det ganske bra i begge idrettene.

På fotballbanen spiller hun på Hemings J15- og J17-laget samt at hun i høst ble tatt ut på kretslaget og i Toppgruppen, mens i bandy ble hun tatt ut til U17-VM.

– Det var en veldig kul opplevelse å være med til VM og spille med flagget på brystet for første gang, smiler Marie.

Og ikke bare scoret hun vinnermålet mot Sverige i innledende, men hun scoret også i VM-finalen mot svenskene hvor Norge til slutt tapte 1-7. Hun forteller at 2-1 seieren over Sverige var VMs høydepunkt.

– Det har bare skjedd en gang før for U17-jentene i VM, sier Marie.

Siden hun var for ung måtte hun se damelaget til Ready vinne NM-gull fra tribunen.

– Vi søkte dispensasjon sånn at mitt årskull kunne få spille i eliteserien, men det fikk vi ikke. Jeg skulle gjerne vært med å spilt med damene, men jeg fikk trene med de, og det å se damene vinne NM-finalen var utrolig fint å se på - den innsatsen og viljen de viste. Det var inspirerende, sier Marie.

Fikk pris

Nylig ble hun også tildelt Halfdan Ditlev-Simonsens Minnepokal, som den første kvinnelige bandyspilleren i Readys historie. Pokalen tildeles et Ready-medlem under 20 år og er evigvarende, står det blant annet i kriteriet.

I begrunnelsen står det skrevet følgende: Prisvinneren er en ung og meget talentfull jente som er i startgropen av sin bandykarriere. Hun har ennå ikke debutert på seniornivå i norsk eliteserie, men er sportslig allerede godt kvalifisert for dette. Hun har allerede markert seg på aldersbestemt landslag, til tross for at hun med god margin er yngst. Landslagsledelsen oppsummerer det egentlig best; «Det er jo ganske sykt, det hun driver med. Jeg er egentlig litt målløs over henne. Hun går riktig og er veldig god med ball, samtidig som hun er skøytesterk. I tillegg er hun i veldig bra fysisk form.»

Jeg visste heller ikke om den prisen før den kom. Det kom litt overraskende, men det var utrolig kult og stort å få den, smiler ungjenta.

Og hun innrømmer også at det er stort at ett navn som Helene Olafsen har fått den tidligere.

– Nå får jeg risset inn navnet mitt ved siden av hennes, så det er utrolig kult, sier hun.

Marie Dregler Nordbø

Navn: Marie Dregler Nordbø

Alder: 14