- Vi visste at det kom til å bli en tøff kamp. Det er et Volda-lag som alltid kriger, og vi må ta dem, med forsvar og keeper. Det er det vi vinner på i dag, sier Maren Austmo Pedersen.

Nå var kanskje ikke 23-åringen på det siste kantskuddet Volda hadde minuttet før slutt, men hun skal likevel ha litt kred for poengene. For med 15 redninger og kun 20 baklengs begynner man å nærme seg en redningsprosent på 45.

- Det var en grei dag for meg i dag. Det var en del distanseskudd, og det er det jeg liker. Og så får vi presset dem nok til at jeg kan gå der jeg skal, sier Maren.

Og trener Lars Abelsen beskriver keeperen som en matchvinner.

- Hun viser seg som en matchvinner i andre omgang da vi trenger det, for det er noen situasjoner der Volda kommer til bra sjanser, men vi har en Maren som står fram og tar fire-fem viktige redninger. Hun presser faktisk også kantene et par ganger til å skyte utenfor, skryter Abelsen.


Ikke helt fornøyd trener

Den første halvtimen fikk han se at Maren Austmo Pedersen og Aker-forsvaret gjøre livet surt for Volda-spillerne, men så var det skytingen da.

Seks bomskudd og to feil i løpet av de ti første minuttene er strengt tatt litt for mye, og det stod 3-3.

Så våknet blant andre venstrekant Freja Christensen, som etter å ha bommet på de to første - puttet de seks neste sjansene.

- Jeg tenkte at jeg setter neste, og så gjorde jeg jo det, så det var deilig å få noen utspill og sette de, og så fikk vi noen straffer også. Så det var greit, sier Freja.

Trener Abelsen var ikke fornøyd med tingenes tilstand da det stod 12-11 til pause.

- Jeg snakket med Atle, og vi skulle ledet 18- eller 19-10 til pause, og så leder vi med ett. Vi har kvalifiserte, gode sjanser, og vi skal bare sette den. Hilde bare plukker og plukker, og to-tre er greit, men det er skyting som ikke er spesielt bra teknisk, vi er ikke sterke en mot en, og det er litt slurvete. Vi må skjerpe oss der, altså, mener Abelsen.

Gikk fra 13-16 til 18-16

Etter hvilen virket ikke Aker å være helt til stede, i hvert fall gikk Volda fra 11-12 til 16-13, mens Voldas keeper, var et tema på Aker-benken.

- Vi har aldri snakket så mye om motstandernes målvakt under kampen noen gang, for gode spillere finner løsninger, justerer, men i dag var det tematikk hele tiden. Det er egentlig ikke bra, for da begynner de å tenke for mye faktisk, sier Abelsen.

Men så fikk Maren Austmo Pedersen inn et par redninger, og plutselig satt også skuddene.

- Jeg tror det var viktig at vi fikk noen redninger der, for vi slet skikkelig med å score. Det gir litt trygghet til de bak der og da kan de fokusere fremover, for vi møter en god keeper i motsatt ende også, men det er gøy at det er en keeperkamp i begge ender, sier Maren.

Hjemmelaget var gode og gikk blant annet fra 13-16 til 18-16, og fra 18-17 til 22-18 fire minutter før slutt, før Aker holdt på å rote bort alt.

- Det er veldig unødvendig, for i to av angrepene avslutter vi alt for tidlig på dårlige sjanser. Jeg synes det er teit når vi har igjen drøye tre minutter og leder med tre eller fire mål, at vi liksom, "vær så god, her skal dere få en mulighet sånn at det skal bli spennende her". Da skal vi stå og spille til passivt, og vi skal være superkyniske. I stedet går vi opp og tar to dårlige sjanser, og den siste kaster vi vel rett bort til motstanderen, sier en irritert Abelsen.

Tre minutter før full tid reduserte Volda til 21-22, og hadde altså en sjanse til å utligne minuttet før slutt, men skuddet gikk utenfor.

- Det var ikke en stor kamp fra Aker i dag, men forsvarsmessig var det veldig bra, pluss keeper, og så er det godt nok med mål, sier Abelsen.

Fire kamper - fire poeng

Etter de fire første serierundene står Aker Topphåndball med fire poeng og ligger på en sjetteplass. De to første serierundene mot Molde og Larvik ble det to greie tap, før de slo tilbake med 38-29 seier borte mot Romerike Ravens anført av 12-målsscorer Freja Christensen.

- Det var en veldig artig kamp mot Ravens. Da hadde vi en sånn stemning i laget og en lagseier, så det var skikkelig deilig å ta den, og sikret de to første poengene for sesongen. Det blir ikke like pent i dag, men vi greier i hvert fall å følge opp med to poeng til, sier venstrekanten.

Nå venter bortekamp mot Fredrikstad om to uker.

- Det er en kamp hvor vi har muligheten til å ta poeng, og vi trenger alle poengene vi kan få. Vi må bare ha fokus på neste kamp og står vi godt i forsvar, så er vi gode nok til å score og, mener Maren.

I denne sesongen er det slik at den som havner nederst på tabellen rykker rett ned, mens de som havner på de tre plassene over spiller kvalifisering for å unngå nedrykk mot laget som blir nummer to i 1. divisjon.

KAMPFAKTA:

Aker 22 (12)

Volda 21 (11)

Rema 1000-ligaen, håndball, kvinner

Oppsal Arena

Aker: Maren Austmo Pedersen, Tora Charlotte Tande-Elton - Maria Keiserås Haugen 1, Lea Tidemann Stenvik, Oda Caroline Mørk, Henriette Jarnang 2, Mari Myrland, Marie Louise Moen Berg, Ine Erlandsen Grimsrud 3, Marielle Daae Nordvang 5, Anna Linnea Öhrnell, Marie Loka Øydna 1, Mia Kristin Syverud 2, Neah Pernille Kyrkjebø Lynghjem, Freja Winther Christensen 8, Ida Nilsen Solberg.

Scoringer Volda: Kine Kvalsund 1, Fride Heggdal Stølen 4, Marte Nornes 7 (5), Margit Andrea Lidal 1, Rakel Sara Elvarsdottir 3, Emilia Giske 1, Dana Björg Gudmundsdottir 1, Iulia Andriichuk 3 (1).

Utvisninger: Aker 2x2 min. Volda 2x2 min.

Dommere: Valton Hoxha og Jens Kolterud Førsund.