RØA: Siste delfinale i Melodi Grand Prix går lørdag, og blant deltakerne er Stig van Eijk, som også var med i Eurovision i Jerusalem i 1999. Med seg på scenen i år har han unge Lotte Haug-Onsaker fra Røa, som fylte 12 år torsdag. Låta deres heter "Someday".

Lotte, som går på Holmen skole, tar seg tid til en prat med Akersposten mellom skole, lydprøver og bursdagsfeiring som hun så vidt fikk unnagjort før hun skal i ilden i Melodi Grand Prix.

Kameraprøver og lydsjekk

Da Akersposten snakket med Lotte hadde hun akkurat avsluttet scene- og kameraprøver, vært på dansetrening og var klar for bursdagsfeiring.

– Det skjer ganske mye disse dagene, ja, men det er jo veldig gøy alt sammen. Og SÅ spennende! Jeg liker låten vi skal synge veldig godt, og den har et fint budskap. Nå gleder jeg meg veldig til å få være med å fremføre den.

Scenevant

Det blir ikke første gang Lotte står på en scene, men hun har neppe blitt sett av så mange som dette før. Hun går som nevnt på danseskole, hun dubber tv-serier, og i fjor var det hun som sang noen av sangene i NRK's juleeventyr "Kristianias Magiske Tivolitheater". Er det muligens godt med kreative gener i familien Haug-Onsaker?

– Det er vel det. Mamma liker veldig godt å synge, og storesøsteren min driver både med sang, dans, teater og dubbing, sier Lotte.

På spørsmål om det er mye ståhei og mange spørsmål fra nysgjerrige naboer og klassekamerater rundt deltakelsen i MGP, drar Lotte litt på det.

– Nja, jeg har vel egentlig ikke fortalt det til så mange, men det kan vel hende at det skjer noe nå som Akersposten skriver om det!

Gleder meg!

Lotte trivdes godt under lydprøvene torsdag.

– Det var veldig gøy å møte alle de som jobber med dette! Vi testet lyd og mikrofoner, og det var musikalske prøver. I dag er det kostymeprøver, og da får vi se helheten i fremføringen. Det blir spennende. Og i morgen, lørdag, er det først generalprøve og så livesending. Jeg tror egentlig jeg bare gleder meg, det blir vel nesten som å stå på teaterscenen, tenker jeg. Og det er et sted jeg storkoser meg!

Hvis Lotte og Stig van Eijk går videre lørdag kveld er neste stopp Trondheim neste helg.

– Det hadde jo vært kjempegøy selvfølgelig, men gjør vi ikke det har jeg opplevd noe helt annerledes som jeg aldri trodde jeg ville få være med på. Nå gleder meg bare veldig til lørdag.

Lykke til lørdag kveld, Lotte og Stig!