ULLERN/RØA: Ingen tvil om at de vil opp og ut, disse tre, og de går grundig til verks for å nå målene sine. KØDE-kollektivet på Røa er for lengst en realitet, gutta både bor og jobber med musikken sin i et hyggelig hus de har leid i Ostadalsveien.

Og hyggelig er det også å bli invitert med inn i kollektivet til en rundbordsprat om fremtiden - i hvert fall den aller nærmeste. Her har Simon, Alex og Leo det som plummen i egget, med bolig og øvingslokalet under samme tak. Og de har god backing fra managere Franciscus Drake og Thomas Hayes, samt Tanigan Sugirthan, som styrer alt visuelt innhold for bandet.

Korps, russemusikk og gitarspill

Alex og Leo har skolegang fra Bestum og Øraker, og musikalsk bakgrunn fra korps, russemusikk og gitarspill. Og så har de selvfølgelig også snurret plater på ungdomsklubben Stoppestedet på Lilleaker. Simon har fulgt samme sporet, men på Nordstrand. Solid musikalsk oppvekst på alle tre, med andre ord, og ingen tvil om at korpsmusikken har vært starten på mye bra gjennom tidene. Nå er det altså full satsing på å gjøre musikk til levebrød.

– Vårt musikalske kollektiv startet med russemusikk i en betongkjeller i et rivningsklart hus på Vinderen, og altså med låta «Typen din». Da manager Franciscus kom på banen og fikk oss inn i et studio, begynte det å skje ting,. Låta fikk mange tusen streams på Spotify. Og akkurat det kan vi lett vende oss til, sier Alex fornøyd.

Bandet betegner musikken sin som überpop, og insisterer på at det blir umulig å ikke vrikke på dansefoten til låtene deres. Og det er utvilsomt en god porsjon livsglede og humør både i gutta og musikken deres.

Lover partystemning

Det nye kollektivet er heldigvis langt fra rivningsklart, og fremtiden ser lys ut for KØDE-gutta, også musikalsk.

– Vi elsker å spille live og håper jo på å få masse spillejobber fremover. Og vi spiller på alle slags gig, har også god erfaring fra både hagefester, festivaler og 50-årsdager. Og vi tør faktisk å love partystemning uansett hvor vi spiller, sier Leo.

Han legger til at KØDEs musikk funker ekstra godt på arrangementer hvor folk er glade i å danse.

– Og se her! Vi har allerede fått vår første BH kastet opp på scenen. Litt stas det, da.

Den har selvfølgelig fått en finfin plass i stuen i kolektivet.

Hovedmål i år: Rockefeller!

Nå står altså årets høydepunkt – foreløpig, i hvert fall – for døren. På scenen på Rockefeller stiller KØDE i ny versjon, med blant annet sax og gitar.

– Vi går all in for å spre god stemning og glede, stiller med to lead singers som også spiller gitar, og vi har vi en helt vill energi foran gigget lørdag. Siste låta på spillelisten ble ferdig for et par dager siden, så nå forsøker vi egentlig bare å holde oss på jorda og holde nye impulser som plutselig slår inn litt på avstand. Det er ikke akkurat tiden for impulsive og mulig dårlige ideer akkurat nå, sier Leo.

Bandet KØDE driftes for øvrig som start-up-bedrift, med en daglig leder, en økonomiansvarlig og en sosiale medier-ansvarlig.

– Vi forsøker å drifte bandet som en business, men aller viktigste er det at vi elsker det vi driver med. Dette er en slags gründerreise, men uavhengig av trender skal alltid låtene vi slipper være låter vi elsker.

Det er altså mulig å ha en finfin kveld med Simon Norbakken, Aleks MacKee og Leonard Campbell på Rockefeller lørdag 22. oktober, dørene åpner 21.00.

Og helt til slutt: Band-navnet «KØDE» er inspirert av Radioresepsjonen, ja.