RØA: Advent på Røa er en kjent og kjær tradisjon på Røa. Bak arrangementet står sentrale aktører på Røa, Røa IL, Røa menighet, Røa Vel, Røa Senter og Røa Torg og Akersposten. Sammen ønsker de store og små velkommen lørdag 26. november for å markere at førjulstiden er skikkelig i gang.

Jule-oppvarming

Det varmes opp med for eksempel at nissemor kommer til Røa Senter klokken 11, og Voksen Nisseorkester spiller julesanger inne på senteret kl. 12. På Røa Torg begynner ettermiddagsprogrammet klokken 15.30, men allerede fra 14.30 har Røa Dynamite Girls da stått på torget og solgt vafler og gløgg.

Her er det også mulig å kjøpe fakkel til det store fakkeltoget som går fra torget og opp til Røa kirke like etter kl. 16.

Program fra kl. 15.30 på torget

På torget varmes det opp til fakkeltog fra kl. 15.30. Her vil Karoline Gregersen Herlofsen ønske velkommen. Hun er blant annet kjent fra «Karoline møter lokale helter» på Deichman Røa. Hun vil sørge for at programmet gjennomføres på torget, og her kommer messingensemblet fra Voksen skoles musikkorps og barn fra Art musikal- og ballettskole for å underholde.

Det blir også, som vanlig, utdeling av årets Røa ildsjelpris, og nytt av året er at Røa IL også skal dele ut sin mestringpris. Ildsjelprisen har historie tilbake til tidlig på 2000-tallet, og som vanlig er det gullsmed Kjell Fornebu hos Røa Gullsmedforretning som har lagd statuetten som deles ut.

Når store og små har tent sine fakler og ruslet i samlet orden opp til kirkeparken, blir det sang av musikk av Lystharmonikerne, og den store granen skal tennes.

Deretter inviterer Røa menighetsråd inn til julegrøt og sang av Bogstad skolekor.

Gi en gave!

Nytt av året er innsamlingsaksjonen av gaver, som går til Fattighuset.

– Vi ønsker med dette å gjøre en liten forskjell. Vi oppfordrer til å pakke inn og levere en gave eller to ved kirken denne lørdagen, sier Lise Bjerkelund hos Røa Senter på vegne av Advent på Røa-arrangørene. Hun sier at gaven ikke kan være brukt, men noe som passer for et barn eller en ungdom, og det kan gjerne være noe rimelig.

– Det må være noe noen ønsker seg til jul. Kanskje kan det være tegnesaker, en bok eller et pledd? sier hun.

Gavene går altså rett videre til Fattighuset, som deler gavene videre ut til barnefamilier før jul. Husk at gaven må være merket at den er til gutt eller jente (eller begge deler), og omtrent alder.

Passer det ikke å gi gaven denne lørdagen, er det mulig å levere inn på senterkontoret til Røa Senter frem til 15. desember.