OSLO: Det skriver Vann- og avløpsetaten i en pressemelding.

Vannmagasinene i Maridalsvassdraget er 68,9 prosent, mot 88 prosent som er normalen for denne tiden av året.

– Det betyr at vi fortsatt må spare på vannet. Jo mer vi sparer nå, jo tryggere er vi fremover, sier Bjørg Synøve Einan, overingeniør i Vann- og avløpsetaten.

Tørr sommer

For å fylle opp vannmagasinene, trengs det mye nedbør over tid. Maridalsvassdraget består av 29 vann i Nordmarka, og det er de samlede vannmengdene i hele vassdraget som utgjør magasinkapasiteten. Selv om det faller regn i sentrum, er det regn over Maridalsvassdraget i Nordmarka som påvirker fyllingsgraden. På Bjørnholt målestasjon har det falt 66,6 mm i juli, som kun er 60 % av normalen. Det er heller ikke meldt noe særlig nedbør der fremover.

– Man skulle kanskje tro at vannforbruket gikk ned i fellesferien når mange reiser ut av byen, men samtidig kommer det turister til Oslo også. Vannforbruket har derfor ligget ganske jevnt. Med såpass lite regn på Bjørnholt er nok det forklaringen på at vannmagasinene fortsatt er lave, sier Einan.

- Fortsett med de gode vanene

For tre måneder siden sendte Oslo kommune ut en SMS med oppfordring om å spare på vannet. Siden SMS-en ble sendt ut har vannmagasinene steget noe og holdt seg relativt stabile. Allikevel er de et godt stykke under normalen.

Jeg vil nok en gang berømme Oslos befolkning for å ha tatt oppfordringen og redusert sitt vannforbruk. Nå håper jeg alle holder på de gode vanene, for vi må fortsatt spare der vi kan, sier Sirin Stav, byråd for miljø- og samferdsel.