HUSEBY: Det skriver Vann- og avløpsetaten i en epost.

Arrangementet torsdag 18. februar streames live på Facebook fra kl. 13.00, slik at alle som vil kan følge byggestartsmarkeringen. Her er lenke til arrangementet.

– Hittil har vi arbeidet mye med opparbeiding av riggområder, både på Sollerudstranda og på Husebyjordet. Nå starter vi med å bygge tunnelen som skal gå fra Husebyjordet og ned under Husebyskogen, hvor vi skal bygge vannbehandlingsanlegg, sier Anine Falsen i Vann- og avløpsetaten.

– Samtidig fortsetter arbeidet med å opparbeide riggområdet på Huseby, og vi jobber blant annet med gang- og sykkelveien langs Sørkedalsveien. Betongelementene som skal brukes til å bygge en planfri krysning, har kommet, og med dagens framdrift ser det ut til at vi kan åpne gang- og sykkelveien i april.

– Ved Sollerudstranda starter vi med sprengning av fjellrom til nytt luktfjerningsanlegg om kort tid. Slik som ved Husebyjordet, kan naboer melde seg på SMS-varsling for å få en melding hver gang det skal sprenges.

Fakta

Kort om prosjekt Ny vannforsyning Oslo

Prosjektet skal sikre Oslo en ny vannkilde og et topp moderne vannbehandlingsanlegg, og den nye vannforsyningen skal stå ferdig i 2028.

Byggingen vil berøre mange innbyggere vest i Oslo når det bygges et topp moderne vannbehandlingsanlegg under Husebyskogen, med tilhørende tunneler.

Samtidig er prosjektet viktig for å sikre Oslo en trygg vannforsyning. I dag får 90 prosent av befolkningen i Oslo vann fra Maridalsvannet, og en svikt i vannforsyningen kan få store konsekvenser etter bare noen timer.

Den nye reservevannforsyningen vil ha stor nok kapasitet til å forsyne hele byen med rent og godt drikkevann.