FROGNERPARKEN: – Magi og lek – det store i det enkle. Det er det vi forsøker å vise dem. Og da landet vi ganske raskt på Peter Pan. Vi vil så gjerne gi barna noe som sitter i også etter at forestillingen er over. Nå håper vi at timen i teltet her skal gi dem et pusterom, at de kan være bare barn en liten stund, som tror på pirater og havfruer. Det har vært mye alvor og mange begrensninger for barna de siste årene, sier Anette.

Hun kan også fortelle at regissør Herman kan boken om Peter Pan ut og inn, med alt den byr på av symboler og tidsreiser, pirater, krokodille, havfrue og bortkomne barn.

– Dette er perioden i utdannelsen hvor vi jobber med barneteater, og vi gleder oss sånn over å få spille denne forestillingen i vårt fantastiske telt for masse barn her i Frognerparken!

Frognerparken og Rommen scene

Sommerteatret i Frognerparken har utviklet seg til en lang og veldig hyggelig tradisjon, som i fjor ble utvidet med forestillinger også på Rommen scene. Det ble så godt tatt i mot at det gjentas i år.

For øvrig startet Sommerteatret som en del av utdanningsløpet for elevene på teaterhøgskolen, men ble etter hvert gjort om til en selvstendig produksjon hvor andre-års studentene står ansvarlige for produksjon og avvikling av forestillingene. Og årets andreklassinger er lykkelige over å kunne invitere til fullt telt igjen.

Peter Pan spilles fra 17. juni til 15. juli i Frognerparken, og fra 17. til 20. august på Rommen scene.

Erfaring går i arv

Gjennom de 47 årene med sommerteater har det etablert seg en rekke gode tradisjoner. En av dem er at fjorårets andreklassinger deler både dokumentasjon og erfaringer med sine etterfølgere.

Det er bra på så mange måter. Selvfølgelig til veldig stor hjelp for oss som er ferske, det gjør oss helt klart tryggere, og i tillegg er det skikkelig bra for miljøet på skolen at vi hjelper hverandre klassene imellom, sier Anette.

Ellers jobber skuespillerne uten skrevet manus.

– Vårt manus blir til etter boken og filmen. Og det er noe helt spesielt å lage barneteater - og Peter Pan - vi har det virkelig gøy med å fortelle denne fantastiske historien.

Det er så stort!

Sommerteateret er avhengig av rause sponsorer hvert år for å få forestillingene på beina, til tross for masse gratisjobbing og frivillig innsats.

– Vi er nok det, men det er heldigvis mange rause bedrifter i området vårt, og vi får både penger og utstyr, som for eksempel paller og maling, som vi har fått i år, forteller Nora.

– Det hjelper utrolig på budsjettet, og vi er veldig takknemlige for den hjelpen. Ellers lager vi jo alt selv, og det er faktisk godt å kjenne på at det er opp til oss – vi femten personene i teamet – å gjøre dette til et bra prosjektet. Dette er bare vårt. Det meste vi bruker i scenografien er gjenbruk, vi kapper, spikrer og snekrer som best vi kan. Og når vi blir litt lei av den delen av jobben minner vi hverandre på at vi faktisk får muligheten til å gi mange små barn sin første teateropplevelse. Det er så stort!

Nora smiler. Det er umulig å ikke bli glad' av energien, humøret og arbeidsgleden som ser ut til å ha inntatt hele gjengen i Sommerteater-teamet.

Gjennom nåløyet, opp i skyene

De aller fleste har fått med seg at Teaterhøgskolen har veldig mange søkere til de 10 plassene som tilbys per trinn. Det er altså mildt sagt vanskelig å komme inn. Nora og Anette angrer ikke ett sekund på tiden de har brukt på å nå målet om skoleplass nettopp her. De håper at Sommerteatret at vi kan inspirere unge til å velge denne retningen hvis det er det de virkelig vil.

For øvrig skryter både Nora og Anette skolen sin opp i skyene.

– Vi følges tett opp og vi utfordres hele tiden. Miljøet på skolen er veldig godt, og Sommerteateret i Frognerparken er en milepel for alle elevene, det er noe som snakkes om fra første skoledag. Og nå er det vår tur!

De er utvilsomt klare, Nora og Anette, både for sommerteater og et yrkesliv på scenen. De er også usedvanlig samstemte når det kommer til at de fremdeles har ett år igjen på skolen:

– Det er jo det aller beste!

LES MER OM FORESTILLINGEN HER

Billetter kan kjøpes her