RØA: Statoil talentpris deles ut til et fotballtalent, som er valgt ut av en fagjury i Norges Fotballforbund. Hver måned gjennom sesongen kåres en gutt og en jente mellom 15 og 21 år som "Månedens fotballtalent". Månedsvinneren får 50.000 kroner som doneres til den klubben talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling.

– Gjort det bra

– Jeg føler jeg har gjort det bra etter at jeg kom til Oslo for et halvt år siden. Jeg har også vært innom landslaget og prestert bra der, sier Leine til Akersposten.no.

Ambisjonene til Leine med fotball er å holde på så lenge det er gøy. Hun vil komme seg lengt mulig og spille fotball i Toppserien og på landslaget.

Humør til tross for ujevn åpning

Første del av sesongen har vært ganske skuffende, sier Leine med et lite sukk – og håper på forbedring. Hun har forventninger om at laget skal hente seg inn igjen, fordi gruppen har såpass godt miljø og energien er der.

– Det er utrolig mye positiv energi i gruppa, og humøret er definitivt på topp, sier Leine.

– En ære

For Leine ville det betydd utrolig mye å vinne vårens Statoil-pris.

– Det er uansett en utrolig stor ære å bli nominert. Selvfølgelig hadde det vært utrolig kult å vinne, sier Toppserie-spilleren Kristine Bjørdal Leine.

Til TV2 uttaler Leine, som spiller stopper, at hun er rask, duellsterk og har gode langpasninger. Hun liker også å være med fremover på banen.

TV2s fotballekspert, tidligere toppspiss Ole Martin Årst, uttaler i samme artikkel:

– Hun har en god skuddfot, hun er rå i lufta og veldig eksplosiv og hurtig. Hun har svært gode fysiske forutsetninger.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av en jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere. Dette skriver TV2.no.

– Statoils Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil til TV2.no.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som doneres til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.

Så gjenstår det å se på søndag 29. mai om hun har danket ut de to andre i avstemmingen.


PS! Apropos ungdom og talenter, artikkelen er skrevet av Kaja Grønlie, elev på Hovseter ungdomsskole. Kaja har denne uken har arbeidsuke i Akersposten. Red.


Ønsker du å lese mer om Røa Dynamite Girls, klikk på Røa Dynamite Girls under artikkelen.

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!