LILLEAKER: Dette skriver Ingeborg Rygh Hjorthen på vegne av styret i Lilleaker Skoles Musikkorps i en e-post til Akersposten.

Hun fortsetter som følger: "Kristin er født og oppvokst i og med korpset og var blant de utvalgte inviterte til gjestebud på Skaugum 16. november. 2022 er Frivillighetens år, og Kronprins Haakon er årets høye beskytter. Nå har kronprinsparet invitert 60 frivillige på gjestebud fra listen over nominerte kandidater til årets Frivillighetspris, som deles ut av Frivillighet Norge og Kulturdepartementet."

Det jobbes tydeligvis usedvanlig godt i og rundt dette korpset som nå teller over 100 unge musikanter fra en skole med 379 elever.

Det ligger i genene

– Ojda, har noen kontaktet dere for å snakke om meg. Det er jo veldig hyggelig. Jeg er nærmest født inn i og vokst opp med Lilleaker skoles musikkorps, sier den populære styrelederen når Akersposten tar kontakt.

Med en farfar som var formann, en farmor og mamma som var aktive i mødreforenigen og en pappa som både spilte og var dirigent, hadde hun neppe noe særlig valg, unge Kristin, når det gjaldt korpset. Men det er ingen tvil om at hun stortrives med denne "arven". Og nå har hennes utrolige engasjement og kjærligheten til Lilleaker skoles musikkorps bragt henne til kronprinsparets bord, i selskap med 59 andre nominert til årets frivillighetspris.

Stas!

– Så hvordan var så middagen på Skaugum?

– Det er bare ett ord for det; stas! Ekstremt stas, til og med. Å bli tatt i mot på den måten som vi ble den kvelden, varmet godt. Vi ble invitert til gjestebud innenfor en royal ramme hvor alt var perfekt. Og dette ble gjort kun for oss. Det var både høytidelig og varmende. Vi ble møtt med fakler og stramme gardister utenfor, og hallen vi kom inn i, var stilfull og vakker. Men også helt tydelig en del av et hjem, med bilder av barna på veggene som i så mange "vanlige" hjem.

En liten bit av "hverdagslivet" på Skaugum fikk gjestene også da kronprinsesse Ingrid Alexandra plutselig dumpet inn.

– Det var jo som når våre tenåringer kommer hjem og har glemt at mor og far har selskap. Hun ble hyggelig presentert for oss, og vi gjestene fikk en liten smak av kronprinsfamiliens familieliv. Det gledet mange!

Sett og satt pris på

Kristin forteller om et kronprinspar som var det perfekte vertskap, og som sammen holdt en nydelig tale tilegnet sine gjester.

– Vi og arbeidet vi gjør ble virkelig sett og satt pris på i den talen. Kronprinsparet la vekt på at det frivillige arbeidet som gjøres aldri kan verdsettes i kroner og øre, og at dette arbeidet stadig blir viktigere for å motvirke følgene av et samfunn med stadig økende forskjeller.

Hun berømmer også kronprinsparet for at de virkelig bød på seg selv, og "så" hvem som trengte litt ekstra oppmerksomhet den kvelden.

– De var rett og slett "proffe" og veldig godt forberedt. Interessen deres for gjestene var hjertelig og varm. Kronprinsessen ruslet rundt arm-i-arm med dem som trengte det, og de var begge imponerende imøtekommende, interesserte og tålmodige.

Metalheads Against Bullying

Under middagen ble det holdt innlegg fra de frivillige om tre prosjekter; et om et fotballag for de som ikke har noe lag eller noen å spille med, et fra kvinner som stiller opp for kvinner og et med tittel "Metalheads against bullying".

– Alle disse tre innleggene gjorde tydelig inntrykk på vertskapet, og sistnevnte var muligens uventet for flere. Det overrasker kanskje mange at bak en tøff front av sort lær og tøffe støvler jobbes det aktivt mot mobbing. Blant tiltakene til Metalheads Against Bullying er for eksempel et tilbud om å gjøre selvskadings-arr vakre ved hjelp av tatoveringer. De har ekspertise blant egne medlemmer, og gjennom mange år har de hjulpet mer enn tusen personer med å endre et "vondt" arr og minne til noe helt spesielt de kan glede seg over. Og de har lange ventelister, avslutter Kristin Svanqvist.