ULLERN/HASLUM: Kl. 18.00 søndag spiller Haslum mot Nærbø, mens Aker tar imot Follo til lokaloppgjør kl. 20.15.

– Vi håper alle med hjerte for Aker og Haslum kjenner sin besøkelsestid. Her får du oppleve både herre- og damehåndball på norsk toppnivå på en billett til 200 kroner. Har du sesongkort i Aker, får du med deg Haslum-kampen på kjøpet uten ekstra kostnad. Lokale, yngre spillere har fått et fantastisk tilbud om kun 50 kroner for begge kampene. Så vi håper på veldig mye mennesker og god stemning, forteller webansvarlig i Aker, Nina Jenssen, som også lover konkurranser og et variert serveringstilbud gjennom kvelden.

Fantastisk Aker-start

Etter seks serierunder ligger Aker-jentene, som er topphåndballsatsingen til Ullern IF, på en imponerende 6. plass på eliteserietabellen (Rema 1000-ligaen) med seks poeng etter seiere mot Molde, Fredriksstad og Sola. Med seier søndag vil Aker-jentene innta 4. plassen på tabellen når alle lag har spilt syv kamper.

Trener Henrik Wilhelmsen oppsummerer sesongen så langt:

– Vi er veldig fornøyde med starten av sesongen. Vi må vel være ærlige og si at det har gått litt over forventet. Men det er ingen grunn til å ta av, og vi har beina trygt plantet på jorden. Vi har sett at vårt toppnivå har vært godt nok til å matche de fleste. Derimot så er vårt bunnivå for lavt, og det blir viktig å jobbe med stabiliteten fra kamp til kamp og omgang til omgang fremover, sier han.

– Samtidig har vi et veldig ungt og urutinert lag, så det er veldig naturlig at det vil svinge. Målsetningen er fortsatt den samme. Vi skal etablere oss i Rema 1000-ligaen, og bygge klubben og laget videre, sier treneren.

Lokaloppgjør

Søndag står en lokal rival på motsatt banehalvdel. Follo rykket i likhet med Aker opp til den gjeveste ligaen sist sesong. Det er to lag som kjenner hverandre godt etter mange oppgjør de siste årene.

– Hva tror du om kampen mot Follo?

– Jeg synes Follo-laget har hatt en fin utvikling på sesongen. De siste kampene har de slått Gjerpen og tapt knepent mot Fredrikstad. Så vi forventer utvilsomt en tøff kamp. Vi har derimot forajberedt oss godt, og vet hva som møter oss. De har fått inn en bra forsterkning i Kristiane Knutsen fra Sola, som er drivkraften i laget, og som har vært god så langt. Så det er en spiller som vi må ha litt ekstra fokus på. Kommer vi opp på vårt toppnivå, mener jeg sjansene for to poeng er gode, avslutter Henrik.