Kom deg ut-dagen er DNTs egen «nasjonaldag», hvor alt de har av aktiviteter settes i sving. Turledere og aktivitetsledere er med på alle arrangementene, det tennes bål, grillene fyres opp, og der det er nødvendig ordner DNT også med busstransport. Dette skal være en dag hvor man får mulighet til å prøve noe nytt eller friske opp gamle kunnskaper.

DNTs medlemsforeninger stiller med frivillige som hjelper til med aktiviteter, turquiz, råd og tips. Kom deg ut-dagen er også en gyllen mulighet til å få vite mer om fremtidige turer og aktiviteter som er planlagt i nærområdene.

Viktigere enn noen gang

Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT, tror denne gratis aktivitetsdagen kan være viktigere enn noen gang.

– Vårt ønske med Kom deg ut-dagen er å inspirere folk til å være aktive ute nå på vinteren, og det gjør vi med å lage til en morsom dag for store og små i nærmiljøet. Folk har strammere økonomi og det er mindre penger til fritidsaktiviteter. Derfor har det stor betydning at frivilligheten stiller opp og viser hvordan det enkle friluftslivet kan by på ulike aktiviteter som gir både opplevelser og avkobling.

HER FINNER DU ALLE "KOM-DEG-UT" -AKTIVITETER I OSLO

Familiearrangement på Sognsvann fra 11.00 til 14.00

Hva med en tur til Sognsvann søndag? Her er det akebrett og stumpeski til utlån, og kanskje noen har lyst til å være med å lage Nordmarkas største og mest kreative snømann? Gratis pinnebrød, bålpanner og utdeling av pinnebrød-bolledeig til alle som ønsker å lage boller på bålet blir det også. Klokken 12.00 kommer en dansegruppe fra Vindern dansestudio for å danse BliMe-dansen og Turbodansen sammen med alle som er til stedet. Og kanskje dukker selveste Turbo opp for å bli med i dansen også? Arrangementet anbefales for barn i alle aldre med voksenfølge. HUSK Å MELDE DEG PÅ!

Isfiske blir det forresten også, Oslomarkas fiskeadministrasjon vil, sammen med DNT, gi barn og familier muligheten til å prøve og oppleve det morsomme og stadig mer populære isfiske. OFA stiller med utstyr og agn slik at alle som vil får prøve isfiske-lykken. Ryktene sier at det er masse fisk i Sognsvann og gode muligheter for å få noe på kroken.

Lek og moro blir det selvfølgelig også muligheter til; DNT tilrettelegger for lek på området, og oppfordrer de som har lyst til å ta med ski eller akebrett. DNT låner ut akematter og stumpeski.

Adkomst:

T-bane: Linje 5 til Sognvann. Se rutetider her

Parkering: Utfartsparkeringen på Sognsvann

Seniortur i Sørkedalen

Hva med en hyggelig fellestur fra Skansebakken til Storebekkhytta og tilbake? Det blir matpause på Storebekkhytta og samme vei tilbake til Skansebakken. Turen er på 12 kilometer, og det er løyper med litt utforkjøring.

Oppmøte på Skansebakken bussholdeplass klokken 10.00. Buss 41 går fra Røa til Skansebakken.

KOM DERE UT, GODTFOLK, OG RIKTIG GOD TUR!