RØA: – Det er påskeferie, men de som er hjemme, håper vi kommer på kamp. Vi skal ut å spille mot en av gullfavorittene, så da trenger vi litt folk på tribunen, sier Julie.

Det er ventet at Klanen, Vålerengas uavhengige supporterforening, kommer med mye folk, og det er lagvenninne og kaptein Sarah forberedt på.

Vi håper at det kommer mye folk på kampen, men vi skal prøve å stilne klanen ute på banen også. Da hjelper det så klart at det kommer mye folk på tribunen og hjelper oss, sier Sarah.

Nå skal det sies at Vålerenga, som er en av gullfavorittene, helt klart kommer til å være store favoritter.

– Mot Vålerenga er vi solide underdogs, men jeg tror de synes det er litt ekkelt å komme hit. Det er litt mindre bane enn det de er vant til og litt dårligere gress de er vant til. Vi skal prøve å krige dem ut av stilen og ødelegge for dem, sier Julie.

Første scoring på syv år for kapteinen

Røa-spillerne er forberedt på en tøff sesong i Toppserien og flere eksperter i TV2, VG og andre medier har tippet de rødkledde som nummer syv og åtte til slutt.

Uansett fikk de en bra start på sesongen da de fikk med seg 4-0 mot Åsane i Bergen.

Vi hadde lyst til å vise hva vi har jobbet med. Det var mange som hadde tippet Åsane høyere enn oss, og vi hadde tenkt å vise at at vi er et bedre lag. Vi har bedre enkeltspillere, og vi hadde lyst til å vise at vi som lag er bedre enn dem. Det synes jeg vi viste på lørdag, sier Sarah.

Selv puttet hun 2-0-scoringen, og forsvarskjempen innrømmer at det ikke er ofte hun scorer.

– Jeg vet ikke om folk har sjekket det, jeg, men det er ikke så ofte nei, sier hun.

Når Akersposten sjekker det, så scoret hun sist mot nettopp Vålerenga, som Trondheims Ørn-spiller.

Sist jeg scoret i Toppserien, var i 2016, så det er syv år siden. Jeg vet at det kommer ikke til å bli like lenge til neste gang. Det har løsnet nå, så det er bra å endelig ha fått i gang målkontoen etter syv år med tørke, sier Sarah.

En spiller det forventes flere scoringer av og som nå fikk en bra start på karrieren som Røa-spiller er angrepsspiller Julie.

– Det er alltid deilig å få den første scoringen unnagjort, jeg kommer til et par muligheter, og jeg kunne fort scoret ett til der. Jeg synes at samarbeidet med Tuva på topp fungerer bedre, så jeg håper at det blir flere utover, smiler 24-åringen.

Vil ha flere yngre på kamp

Markeds- og mediesjef i Røa, Per-Ivar Stokkmo, håper også å fylle tribunene.

– Klanen kommer tidlig; de kommer med mye folk, bannere, flagg og mye lyd, og da gjelder det for oss på Røa å vise at vi er bedre på tribunen. Da må folk stille opp rett og slett. Uten at vi på Røa viser at vi er en skikkelig gjeng og støtter laget vårt, så får ikke laget vårt den støtten de fortjener fra tribunen, sier Stokkmo.

Videre forklarer han at de trenger å jobbe med å få yngre publikum på kamp.

Det vi i Røa har mest fokus på nå, er å gjøre besøket på Røabanen til noe mer enn en fotballkamp. Når vi har kamp, skal unge barnefamilier – og særlig de yngste i familien glede seg litt ekstra og ha noe å se frem til. Vi har særlig fokus på å få de yngre generasjonene til å sette pris på Røa Dynamite Girls, sier Stokkmo.

Derfor gjøres det grep, og han forklarer at Røa må jobbe kontinuerlig med kampopplevelsen.

– På kampen til helgen begynner vi med konkurranser i pausen, og det skal skje i hver kamp. På alle hjemmekamper har vi én og samme konkurranse som folk skal få oppleve, og så har vi en finale i fjortende og siste hjemmekampen. De som kommer på kamp, vil få oppleve litt premier, mange opplevelser, fanzone. Og selvfølgelig, etter hver eneste kamp, uansett hvordan det går, møter de spillerne våre i det vi kaller fanzone hvor de får autografer, bilder og har det hyggelig med spillerne, sier Stokkmo.

Blant annet kommer det til å være en tegnestasjon, og han påpeker også at Toppseriens maskot, "Toppsi", kommer til å være til stede.

Toppsi er på arenaen for å gjøre det ekstra hyggelig for barna. Hun tar selfies, leker og hjelper barna med autografer og kanskje også til å bli litt bedre kjent med favorittspillerne og heltene deres, forklarer Stokkmo.