HOLMENKOLLEN: VAUK er et tilbud til alle skolekorpsmusikanter fra det året de begynner på ungdomsskolen, et tilbud som blant annet har som formål å sikre ungdommen livslang glede av musikken.

VAUK ble startet av Boye Berge og Øystein Økland i 2019, året før koronaen satte en demper på aktiviteten. I fjor høst ble det igjen satt fart i initiativet, som har som viktigste mål å skape et sosialt og musikalsk tilbud for å hindre stort frafall fra spillingen i ungdomsårene.

Flere til Gardemusikken

Tross sin korte fartstid har VAUK vært en sentral bidragsyter til å få musikanter inn i videregående skole med musikk som fordypningsfag eller studieretning. Flere musikanter har blitt tatt opp i Hans Majestets Kongens Garde. Dette vitner jo om høy kvalitet på både undervisningen og utøverne.

Å kunne spille et instrument kan man ha glede av hele livet, og da er nettopp et tilbud som VAUK midt i blinken for ungdom som ønsker å fortsette å spille i korps utover barneskolen.

I gode hender

Gjennom blant annet kjente stykker som Champagnegaloppen (Hans Christian Lumbye), Waltz no 2 (Dmitrij Sjostakovitsj), Radetzky March (Johan Strauss sr.) og Floerentiner March (Julius Fučík) skal ikke publikum behøve å sitte stille på kapellets benker. Dirigent og musikalsk leder for VAUK er for øvrig tidligere leder av HM Kongens Garde, Eldar Nilsen, så VAUK burde være i gode dirigenthender.

Lørdag 21. januar klokken 19.00, altså, billettene selges i døren og koster 150 kroner.