ULLERN/TRONDHEIM: Torsdag kveld dro Aker Topphåndball jenter-20 til Trondheim for å spille kvartfinale i NM. Det ble en jevnere kamp enn de hadde trodd på forhånd.

J20-laget spilte seg til finalen i forrige sesongs NM hvor de tapte finalen mot Tertnes.

Mot Byåsen ble nest siste hinder forsert før de igjen kan konkurrere om edelt metall. Lagene fulgte hverandre tett i store deler av 1. omgang før svarttrøyene fra Ullern dro litt ifra de siste ti minuttene før pause og tok med seg en 14-18 ledelse inn til hvilen.

– Byåsen ga oss tøffere kamp enn vi hadde forventet siden Byåsen blant annet ikke klarte å kvalifisere seg til Lerøy med J18-laget sitt. Vi trodde det skulle gå greit samtidig som vi hadde en veldig seriøs tilnærming til kampen, sier lagets trener Joakim Tvilde.

Fornøyd med angrepsspillet

Andre omgang ble en kontrollert affære fra Aker som holdt vertene på en 5-6 måls avstand resten av kampen. Til slutt kunne Aker-jentene juble for 37-29-seier og plass i semifinalen i NM-J20.

– Vi slet store deler av kampen med å få tak på angrepsspillet til Byåsen, så vi er ikke helt fornøyde med hvordan vi framsto defensivt. Offensivt leverer vi meget godt til tross for at vi rullerer mye i 2. omgang, sier Tvilde. Han hadde med seg 5-6 spillere som har erfaring fra eliteserielaget til Aker.

Vil vinne NM

Mari Myrland ble mestscorende for Aker med seks scoringer, selv om hun satt storparten av 2. omgang på benken. Hun ser fram til resten av sesongen for et Aker-lag med lys fremtid.

– Vi presterer veldig bra både med 2.divisjon og 3.divisjonslaget vårt for tiden, og rekrutteringen er veldig bra i Aker. Vi ønsker å gå videre til sluttspillet i Lerøy med J18-laget, og så vil vi ta NM-tittelen med J20, sier Myrland.