LILLEAKER: Uten ham hadde det fortsatt vært ganske så stille nede ved Møllefossen – med unntak av bruset fra det nederste fossefallet i Lysakerelva. Karl Oluf var nemlig den som så muligheten for mer aktivitet på Møllefossen Café og introduserte konsert-konseptet Lilleaker Live.

Det er blitt en stor suksess, som topper seg onsdag 25. januar med Arve Tellefsen på plakaten.

Bygd på kontakter

Karl Oluf sier til Akersposten: – Hele dette konseptet er på en måte bygd på mine kontakter i musikkbransjen som jeg har vært en del av i mange år. Når det gjelder Arve Tellefsen, har jeg aldri møtt ham, men jeg kjenner godt hans manager – og pianisten og komponisten Kjetil Bjerkestrand, som opptrer onsdag sammen med Arve Tellefsen. Det er – for å si det mildt, en kruttsterk musikalsk duo som møtes på Lilleaker Live. At jeg fikk napp hos Arve Tellefsen må sies å være litt som å trekke vinnerloddet i Flax-lotteriet, smiler Karl Oluf.

Den iherdige og innovative musikeren fra Lilleaker har utvilsomt truffet en nerve med Lilleaker Live.

– Jeg fikk denne idéen da jeg ble kjent med Mustad Eiendoms planer for Lilleakerbyen. Mustad signaliserte tidlig at de ønsket å skape mer liv i området som er preget av kontorbygninger, og fullstendig dødt etter klokken 16 på ettermiddagen. Med Møllefossen Café åpnet det seg en mulighet, og det hele begynte med at jeg tok kontakt med Mustad og la frem min idé – som de umiddelbart ga tommel opp for, sier Karl Oluf.

Han er trommeslager og har siden 2009 blant annet spilt med a-ha.

Han legger til: – Den siste konserten med a-ha i 2022 var på den legendariske venuen Hollywood Bowl hvor blant andre Beatles med helten Ringo Starr har spilt. Det var stort, smiler han.

Kjente og mindre kjente på Lilleaker-scenen

Med Mustad på banen fulgte også midler, og i kombinasjon med Karl Olufs store nettverk i musikkbransjen har det siden strømmet på med så vel kjente som mindre kjente artister til Møllefossen.

Karl Oluf sier: – Min visjon var å skape et konsept som ikke bare skulle treffe en liten gruppe spesielt interesserte, men å få god forankring i lokalmiljøet. Det mener jeg at vi har fått til.

– Så du er stadig mer arrangør enn musiker?

– Jeg bruker i alle fall mye tid på dette, og synes det er interessant å få etablert nye arenaer for musikalske opplevelser. Å være musiker innebærer mange reisedøgn, og som familiemann er det klart har jeg begynt å tenke litt i andre retninger

– Jeg har for eksempel en drøm om å få til en festival nede på Sollerudstranda. Der er det et fantastisk fint område, hvor det burde være mulig å få til dette. Her tenker jeg på Lysakersamarbeidet som en mulig samarbeidspartner. Det er en ny leder som virker sulten og nysgjerrig på utvikling av byens mest potente bydel sier Karl Oluf som i 2023 allerede har spilt inn to plater, og spilt med blant andre Sissel Kyrkjebø.

Førstemann til mølla

Nå står altså 2023 for døren, og allerede i årets første arrangement med det største trekkplasteret hittil for Lilleaker Live.

– Vi gleder oss til det, og regner med fullt hus, fortsetter Karl Oluf. – Men heller ikke denne gangen tar vi inngangspenger, og det er ikke mulig å reservere plass. Her det førstemann til mølla som vanlig, sier mannen bak Lilleaker Live som avslutter slik: – 2023 byr på det mest spennende programmet vi har hatt. Det blir godt kjente musikere i kombinasjon med kjente og mindre kjente men knallgode artister. Her skal du også kunne oppleve «musikken du ikke visste du likte»!