GRESSBANEN: – Ready har jo vært et lag som har utviklet seg veldig bra de siste årene. De har et veldig bra tilbud til meg som keeper, og de har gode rammer til å utvikle både seg selv og laget. Ready har jo vunnet både serien og NM, og det fristet jo å være med på et lag som tør å satse, sier Karen.

24-åringen spilte for Solberg under oppveksten, men de siste årene har hun studert på NTNUI, hvor hun også har spilt bandy.

– Det funket ganske bra. Når du er student, så kan du prioritere litt hva du vil selv, og jeg synes bandy er gøy, så da fikk jeg vært med der. Jeg var heldig og fikk vært med på treninger med herrelaget i tillegg til damelaget, og det tror jeg har vært viktig sånn at jeg kan fortsette å holde litt nivå, sier Karen.

– Hva tenker du er den største forskjellen hvis du ser på herrer og damer?

– Det er vel hvor hardt du skyter som er den aller største forskjellen. Jeg har klart å brekke litt fingre etter treningene, men det er bare gøy å få være med å teste seg litt. Jeg merker at det er litt tempoforskjell, sier Karen.

Har fortsatt landslagsambisjoner

Målvakten debuterte på landslaget første gang da hun var 17 år, og siden har det blitt to mesterskap. Men siden hun ble skadet foran årets mesterskap, fikk hun en rolle i lagledelsen.

I alt har det blitt to bronsemedaljer som spiller, mens hun fikk med seg et sølv fra VM i vinter selv om hun var skadet.

Jeg var heldig som fikk prøve meg på landslaget relativt tidlig, og så har det vært veldig gøy å få tillit i fra dag én. Bandy har vært en del av livet siden jeg var liten, sier Karen.

Og hun har fortsatt ambisjoner med landslaget.

– Det er bare mesterskap annethvert år, men jeg håper selvfølgelig å være med i neste landslagstropp. Det er litt spesielt nå som Russland ikke får lov til å være med i de internasjonale turneringene, men vi satser på å komme så langt som mulig i neste internasjonale turnering. Jeg fikk ikke vært med på å spille finalen de var med på nå, så det hadde vært gøy å spille i en VM-finale en gang, sier Karen.

Nå skal hun jobbe i skatteetaten ved siden av spill for Ready, og så langt har inntrykket av klubben vært bra. Selv føler hun seg godt mottatt.

Det er en gjeng det både er artig å være med på treninger, men også utenfor treninger, så det er et lag som virkelig har lyst å gjøre det bra denne sesongen. Man blir skikkelig motivert av jentene, som pusher hverandre, sier hun.

Hvordan ser det ut nå?

– Jeg synes det ser lovende ut. Vi har ganske mange nye, yngre spillere som er med i år. Vi har lagt et bra grunnlag for sesongen med, både barmark og istrening, og så var vi i Vetlanda (Sverige).

Det ble tap mot Skirö AIK, men Karen Solem Knutsen er fornøyd med treningsleiren likevel.

De ser i semifinalen i den svenske cupen og har et ganske godt lag nå, men vi fikk vist at vi klarer å holde spillet vårt i store perioder, og så ble vi kanskje litt sliten innimellom. Men det er bare å jobbe videre med, så det lover veldig bra, sier Karen.

Hva tror du om sesongen nå?

– Det er spennende. Det skjer endringer i dameserien fra sesong til sesong med de andre lagene, så NTNUI, som jeg spilte for før, for eksempel har jo fått mange spennende spillere, men jeg har troen på at hvis vi fortsetter å jobbe like bra på trening som vi gjør nå at vi kan nå langt. Vi håper selvfølgelig at vi kan nå helt til topps.

Så langt har Ready spilt to kamper i serien, og det har gitt overbevisende seire: 3-0 hjemme mot Høvik, og hele 15-0 mot Ullevål, også på hjemmebane.

En annen nykommer som trener

Readys nye trener Felix Ljungberg er selvfølgelig glad for å ha fått signaturen til den norske landslagsspilleren.

– Hun er en veldig god keeper med mye rutine som kommer inn og vil være med og avgjøre mange kamper i våres fordel til vinteren. Det er alltid viktig med en stabil keeper. Det skaper en ro og gjør jobben i forsvar mye enklere for resten av laget. Det får vi i Knutsen, sier trener Felix Ljungberg.

Selv er han inne i sin aller første sesong som trener for damene til Ready, og det har vært en litt uvant rolle.

– Jeg har vært med gruppen under noen uker nå og begynner å komme inn i rollen som trener mer og mer. Det er annerledes å være på den siden av bandyen, sier Felix.

Og drømmen er selvfølgelig å ta en reprise fra forrige sesong.

– Forrige sesong var en ekstremt bra prestasjon av damene, og de viste fram ett bra spill. Vi kommer jobbe videre med den samme spille ideen og utvikle den videre denne sesongene, forklarer Ljungberg.

Hvordan blir det å kombinere rollen som trener for damelaget samtidig som du spiller for herrelaget?

– Det er et puslespill til tider. Noen ganger krasjer dessverre treningene, men for det meste skal det gå bra, sier Ljungberg.