EKEBERG: – Det var veldig gøy. Når man vet at det er noe man kjemper for, så er det veldig gøy å spille, sier Julie.

For etter en pangstart på turneringen med 4-0 seier over tyske 1.FFC Fortuna Dresden søndag gikk Heming-jentene på et surt 0-1 tap for Hødd IL - Fotball tirsdag ettermiddag.

Når vi først hadde vunnet den første kampen, så var det kjipt å komme hit og tape den andre, men så var jo den siste kampen her bra. Seieren mot det tyske laget satte oss i en bra posisjon, sier Julie.

Og nå venter antageligvis Nordstrand i første sluttspillkamp torsdag ettermiddag.

– Jeg håper bare at det blir en bra start nå som vi har kommet til A-sluttspill. Det er viktig at laget er "på", så jeg håper at vi kan komme oss så langt vi vil, sier Julie.

Og det er?

Jeg har veldig lyst til å vinne, men vi får se hvor langt det går. Vi kan komme så langt som vi vil om vi prøver, sier Julie med et smil.


2-0 etter åtte minutter

Da Brumunddal ventet i vind og regn onsdag kveld var hun i hvert fall på hugget fra start, og viste et herlig tempo ute på kanten.

Jeg må trekke meg ut på sidene. Jeg løper mange forskjellige steder for å få ballen, sier spissen.

Og bare syv minutter ut i matchen kom Ragna Thorleifsson på et fint raid hvor Brumunddals keeper ble nødt til å gi en noe uheldig retur som Julie kjapt snappet opp, og lirket inn til 1-0.

Det er veldig flaks, fordi når keeper gir retur, så er det veldig viktig å bare være der. Det var en bra start, og jeg tror det fikk laget veldig "på", sier Julie.

Bare ett minutt senere var 14-åringen igjen på farten, og denne gangen gjorde hun det meste selv da hun raidet langs venstrekanten, skar inn mot midten, før hun økte til 2-0.

– Man må bruke seg selv, så jeg bare gikk for det, forklarer Heming-spilleren.

Trener Mariken Kleppe beskriver det som en lettelse å få en tidlig ledelse.

Og så blir man glad etterpå. Det gir muligheten til at man kan rotere mer, vi har jo en del innbyttere, og at alle kan få spille mye. Og så er det gøy at vi får til litt mer spill, og opptrer litt mer som et lag, sier Heming-treneren.

For Heming lå i perioder høyt og jobbet hardt på midtbanen noe som gjorde at Brumunddal ikke kom til så alt for mange store sjanser de første 20 minuttene, og Kleppe var fornøyd med hvordan forsvaret jobbet.

– Når man spiller som et lag, så blir det vanskelig for motstanderen. Bommer en på duellen, så er nestemann der. Det er veldig gøy å se, sier Kleppe.

Med 2-0 til pause fikk ikke Heming til det helt samme etter hvilen, og det ble mange dueller. Men heller ikke Brumunddal hadde de store sjansene.

Vi gjør en del bytter, endrer litt formasjon fram og tilbake fra å ha en i mellomrom og to spisser. Så det blir jo litt sånn at man mister rytmen i spillet selv om det er en like god som kommer inn. Det er litt som forventet, men jeg synes fortsatt at vi klarer å holde trykket, råskapen. Jeg synes det er en bra gjennomført kamp, forteller Kleppe.

Dermed endte det 2-0 til Heming.

Spilte Gothia Cup med J17

De fleste fotballspillere har ambisjoner på fotballbanen, og Julie er intet unntak.

Jeg håper å komme langt selv, og jeg prøver å satse nå, sier Julie.

I hvert fall var hun med til Gothia Cup sammen med J17-laget til Heming hvor hun scoret fem mål.

– Jeg hadde ikke trodd det selv egentlig, men jeg fikk mye spilletid som var veldig gøy, og så synes jeg det er gøy å spille mot bedre spillere, sier Heming-spilleren.

-Storesøsteren din, Amalie, scoret jo seks, så dere er kanskje et bra team?

Det er gøy å spille med storesøster, sier Julie.

Med Gothia Cup for et par uker siden og Norway Cup nå, så har det i hvert fall vært en travel sommer for 14-åringen.

– Det er gøy, men det er litt mye på rad, avslutter hun.