BOGSTAD: – Tradisjonen tro avholder vi stort familiearrangement på den gamle, fine herregården ved inngangsporten til Marka. Stuene i hovedbygningen er pyntet, herregårdsdanserne opptrer i Peder Ankers ballsal, Sørkedalen Brass spiller julesanger, og tjenestejenta Gunda leser eventyr på låven, sier Ida Lützow Holm, fagkonsulent på Bogstad Gård.

På låven er det også et stort juleverksted med mye fin pynt å lage til jul.

– I fjøset får dyrene ekstra godt stell, og på den store gårdsplassen er et bugnende julemarked hvor mange lokale håndverkere og produsenter er representert. Årets julegaver finner du her og i museumsbutikken, sier hun.

Det er også grøtservering og annen mat å få kjøpt, og Veslebrunen står klar med kjerra utenfor Stabburet, klar til å ta med barna på en kjøretur.

Nytt kunstgalleri

Det nye kunstgalleriet med utstillingen Kunstsamlerne er åpent for publikum hele dagen, og med billett til arrangementet har du tilgang til alt dette.

Inngang koster 125,- for voksne og kr 30,- for barn. 0-2 år er gratis.

Det kan være lurt å kjøpe billett på nett i forkant på www.bogstad.no, så unngår man mye av køen, sier hun.

NB! Denne dagen må billett løses også for å gå i Kafé Grevinnen. Alt overskudd går til drift og vedlikehold av Bogstad Gård, del av vår felles kulturarv. Velkommen!