HOFF: På Hoff har de fått nettopp dette, en kafé som er blitt en sosial samlingspunkt, og som ikke kun satser på kaffe og tilbehør, og som ikke stenger når den vanlige arbeidsdagen er slutt.

– Så hyggelige!

Siden 1. mars har Eli’s café holdt åpent i Møllhausen Torg på Hoff, der også Coop Mega holder til. Akersposten.no fikk en henvendelse fra en stamgjest som mente at vi burde skrive om hvor viktig det er med slike lokale treffsteder.

– Det er så viktig for folk i nærmiljøet å slippe å måtte ta tuss, trikk eller taxi for å møtes på en kafé eller en pub, sier Karianne Fürst Johansen. Hun har selv bodd på Hoff i mange år, og når vi møter henne, har hun og hunden Hugo tatt turen til Eli’s for å møte venner – og Akerspostens utsendte.

Tidligere var kafétilbudet på Hoff mest et lunsj- og middagstilbud, og det var dessuten lagt opp for å tilfredsstille de som jobber i strøket. Nå er tilbudet utvidet med åpningstid fra åtte og morgenen til 21 på kvelden. Skjenkebevilling er ordnet, og det har vært en rekke kvelder med live jazz på den lille kafeen.

Stamkundene er strålende fornøyde, både med møtestedet, med innehaverne og med maten.

– De er jo så hyggelige, de som driver kafeen. De blir fort kjent med folk, sier Elisabeth Skipperud, som også ofte tar turen innom Eli’s. De andre rundt bordet, som også består av Odd Nordberg og Jørgen Dahm, er helt enige. De har fått en ny dimensjon til sitt sosiale liv etter at Eli’s åpnet.

– Da det var stengt her i en periode, gikk det hardest utover de eldre og andre som ikke kommer seg så lett rundt, sier Odd.

Og hva med maten? spør vi og lurer på om de transilvanske innslagene på menyen også slår an.

– Ja, suppen er kjempegod! sier Karianne.

– Og burgeren er fantastisk, sier Elisabeth.

Flyttet fra marinaen

De to som står bak og gjør seg fortjent til all skryten, er Elena Veronica Chilian og Calin Traian Chilian. De har tidligere drevet kafeen på Sjølyst marina i tre sommersesonger, og så flyttet de altså på seg til Hoff og Møllhausen Torg.

– Vi likte fort dette stedet. Det er mange snille mennesker her, smiler Elena, som kalles Eli til vanlig. Med bakgrunn fra Transilvania, hjemstedet til sagnomsuste Dracula i Romania, lager Eli og Calin mat som pirrer både nysgjerrighet og smaksløker litt ekstra. Suppen med grønnsaker og kjøttboller er veldig populær.

– Vi har fått veldig god respons på maten, sier hun.

De to planlegger nå og flytte live-musikken ut på plattingen i sommerværet, og de lover at det blir jevnlig jazz fremover, for eksempel på torsdagskveldene. Da håper de på hyggelig stemning og fullsatte bord.

– Det har det allerede vært mange kvelder her, sier stamgjest Karianne. – Nå er det viktig at folk benytter seg av nærkafeen sin, slik at vi kan beholde dette gode tilbudet.