ULLERN: Nå "får" man ikke en hovedrolle i en stor NRK-produksjon, han har gjort seg vel fortjent til den, unge Johannes. Gutten har allerede vært med i filmen "Roald Amundsen", der han spiller polarhelten som ung, og han har også flere sesonger i rollen som Adrian i TV2's komiserie "Farfar", med Sven Nordin i hovedrollen.

Men "Kuppel 16" er altså det kuleste skuespilleroppdraget så langt for Ullern-gutten.

– Jeg har holdt på med teater og skuespill siden jeg var liten, og har jeg alltid synes det har vært gøy. Etter at jeg var på min første audition 12-13 år gammel, for noen studenter som skulle lage en kortfilm, kjente jeg at det å stå foran kamera og spille en rolle var noe jeg både likte og trivdes med. Og siden har jeg vært så heldig å få være med på både film- og tv-prosjekter.

Bestum, Øraker og Vika

På veien mot en skuespillerkarriere har Johannes blant annet vært elev ved Theater Schous, som samarbeider med Oslo Kulturskole, han har vært med i kortfilmer og han har danset hip-hop. Og når gutten ikke er i et studio eller foran et kamera går han i andre klasse allmen-fag på Vika videregående skole. Barneskolen hans var for øvrig Bestum, og ungdomsskolen var Øraker, og han trives veldig godt i bydelen sin.

– Her har jeg bodd siden jeg var bitteliten, og jeg elsker å bo her. Vi har jo både sjøen, fin natur, Ullernbanen og kort vei til by'n, så for meg er Ullern veldig bra, sier Johannes.

Teaterhøyskolen?

På spørsmål om fremtiden, om Johannes allerede har lagt en plan, smiler han forsiktig.

– Jeg får jo stadig spørsmål om jeg vil gå "all inn" for å forsøke å komme inn på Teaterhøyskolen. Jeg synes det er litt skummelt å gå for det nå, jeg har veldig lyst til å reise et år også. Så jeg spør og snakker mye med familien, venner og folk jeg jobber med, og Sven Nordin har vært en veldig god mentor for meg, og har hjulpet meg med å holde fokus på hva som er viktig for meg.

Det er vel grunn til å tro at Anton og hans alternative verden får stor plass i unge Blumenthals' liv i disse premiere-dager.

– Jeg har kjent litt ekstra spenning nå rundt premieren, ja, og håper selvfølgelig at serien blir godt likt der ute. Etter at første episode ble sendt torsdag har jeg en følelse av at mange liker det de har sett. Jeg har ikke sett noen omtale av serien enda, men håper jo på gode anmeldelser, sier Johannes.

Kuppel 16

Handlingen i "Kuppel 16" er lagt til en fremtid der klasseskillet så definitivt fremdeles eksisterer. De privilegerte, som vår hovedperson Anton hører til, lever sammen med foreldre, besteforeldre, oldeforeldre, tipp-oldeforeldre og så videre, i en godt beskyttet kuppel. Denne kuppelen, Kuppel 16, kan by på et miljø og en atmosfære som nærmest gjør beboerne udødelige.

Alt er lagt til rette for et langt og behagelig liv i kuppelen. Men Anton kjeder seg med den ensformige livsstilen.

– Han er lei av det trygge og forutsigbare livet i Kuppel 16, ja, og så treffer han mot alle odds Emma, som ikke er blant de privilegerte, men som befinner seg i en annen "klimasone" og som har et mye tøffere liv der. "Kuppel 16" handler mye om ungdom, klasseskiller, forelskelse og kjærlighet, forteller Johannes.

Ble først litt satt ut

For Johannes ble det en spennende ventetid før den forløsende telefonen kom etter tre auditioner.

– Jeg var på innspilling med "Farfar" da telefonen om at jeg fikk rollen som Anton kom, og ble først litt «satt ut», men også veldig glad. Jeg har jo alltid syntes det har vært gøy med skuespill så lenge jeg kan huske, så å få rollen som Anton i «Kuppel 16» var veldig gøy.

Han forteller om lange men gode dager på settet, og om medskuespillere han fikk nære og gode relasjoner til.

– Flo, som er min motspiller Emma i serien, bidro masse underveis og det var både enkelt og morsomt å spille sammen med henne i "Kuppel 16".

Grå og groggy

Johannes takker også gjerne lærerne sine på Vika skole for å være både rause og forståelsesfulle.

– Den første tiden av innspillingen var det ikke så lett å henge med på skolen samtidig med innspillingen, jeg var nok tidvis både ganske så grå og groggy når jeg ankom skolen, men det har gått seg til nå. Og det har vært en utrolig fin innspillingstid. Alle vi på settet ble ble knyttet sammen på en veldig fin måte, sier han.

– Jeg ble ordentlig glad' i alle som jobbet på serien. Og så er det så deilig at "Kuppel 16" endelig er i gang på NRK1 – det har vært veldig lenge å vente på premieren. Så får vi se hva som skjer videre, jeg hadde ikke sagt nei takk til nye utfordringer som skuespiller.