RØA: Nylig var Røa-mann, biolog, professor, forfatter og kjent TV-profil Dag Olav Hessen på Deichman Røa i intervjuserien "Karoline møter lokale helter".

Tidlig i samtalen fortalte han om den gangen han og samboeren virkelig fikk kjenne naturkreftene på kroppen. Det skjedde på en skitur på Norefjell, der DNT-hytta på fjelltoppen Høgevarde var målet for turen.

Overrasket av storm

– Det kom en forrykende storm, opp i mot 40 sekundmeter i kastene. Vi skjønte at vi ikke fant hytta. Kart og kompass fløy, sier Hessen.

Dette var tidlig på vinteren 1994, lenge før det var normalt å ha med mobiltelefon og ha tilgang til GPS og annen luksus.

Men spade hadde de med seg, og til slutt var eneste mulighet å grave seg ned.

– Vi hadde en fæl natt der og kom oss videre neste dag. Vi måtte finne den hytta, sier han.

Men været var stadig dårlig, og de to gikk hele neste dag. Hytta var ikke mulig å finne.

– På slutten av den dagen tok vi på en måte farvel. Jeg var mentalt innstilt på at nå var det slutt, sier han og forteller at han hadde begynt å hallusinere. Derfor var han usikker da de plutselig mente de fikk et glimt av en hytte.

– Det var en hytte, og på et av vinduene var det ikke skodder.

Dermed kom de seg inn og var trygge. Det var imidlertid ikke mulig å gi noen beskjed til omverdenen om hvor de befant seg, og da de ikke møtte på jobb på mandag, gikk alarmen. Ingen visste hvor de var, bare at de hadde lagt ut på skitur på Norefjell.

– Alle rundt oss var forberedt på det verste, sier han.

Heldigvis ble de funnet, og opplevelsen tok ikke knekken på interessen for natur og naturopplevelsen for den kjente biologen, som nylig ga ut en ny bok.

Store spørsmål

Tror Dag O. Hessen at det er annet liv der ute et sted?

Hva er meningen med livet?

Er den norske naturen truet?

Er teknologien til det beste for oss og naturen?

Var alt egentlig mye bedre før?

Røas mest kjente biolog snakket om disse tingene og mer til. Se hele intervjuet på Deichman Røas Facebooks-side (spol tre minutter ut i videoen).

Sjakk-mester og fotballspiller torsdag

Syns du det er interessant og underholdende med Karoline Gregersen Herlofsens møter med lokale helter, er det bare å forberede seg til førstkommende torsdag, 12. mai kl. 19. Da er det tidligere landslags- og Lyn-spiller Simen Agdestein som sitter i stolen.

Det er bare å møte opp. Det er fri entré. Eller du kan følge samtalen på stream vi Facebook-siden til Deichman Røa.

Les mer om arrangementet her