ULLERN: Tirsdag ettermiddag var Akersposten til stede da Anki Lian Spanic fra Norges Håndballforbund Region Øst dukket opp mot slutten av treningsøkten til jenter og gutter 2008/09 i Ullernhallen. Den rutinerte treneren sier til Akersposten at hun slett ikke forsto hva det gjaldt, men at det er veldig hyggelig å få utmerkelsen.

Trude Waagan var en av mange som er blitt foreslått til utmerkelsen Årets Håndballtrener i Region Øst, og så har det vært avstemning mellom fem utvalgte kandidater.

Den avstemningen gikk Waagan til topps i, og blant vinnerne i de ulike regionene skal nå Årets håndballtrener i Norge kåres.

– Det er aller første gang vi har en slik kåring, og vi håper at det skal bli en tradisjon, sier Anki Lian Spanic til Akersposten.

Mye håndball

Waagan, som har vokst opp med håndball, blant annet med spill for Byåsen, ble aktiv trener da barna hennes begynte med håndball i Ullern IF for rundt 15 år siden.

– Ja, da ble jeg sugd inn i håndballen igjen, smiler hun. – Så bestemte jeg meg for å jobbe med håndball på heltid. Jeg er veldig glad i holde på med barn. Det gir meg veldig mye.

Ved siden av trenergjerning og jobb som trenerinstruktør i forbundet, er Waagan også daglig leder i Ullern Håndball.

– Hva er det med håndball?

– Lagsport generelt er veldig gøy, og jeg liker konkurranseformen med mange mål. Håndball er gøy både å spille og se på, sier hun.

– Og så er det samholdet og det sosiale, påpeker Waagan og legger til: – Jeg liker veldig godt verdiene som Norges Håndballforbund står for. Alle skal med. Og det er viktig at man kan spille håndball uten at det må betales alt for høy avgift. Alle skal kunne være med, og det er ikke viktig å spesialisere seg veldig tidlig. Her i Ullern har vi tilbud både for dem som er veldig ivrige og vil trene mye, og til dem som vil spille litt.

– Hva tenker du om at du nå er kåret til Årets Håndballtrener på østlandet og at du er med i kåringen som årets håndballtrener i Norge?

– At det er mange gode trenere der ute. Derfor føler jeg allerede at jeg har vunnet!– Hva tenkte du da du så at noen kom inn med sjekk og kameraer?

– Jeg ser ikke så veldig godt, så jeg skjønte ikke helt hva som skjedde. Jeg tenkte først «søren, ikke forstyrr treningen vår!» smiler hun.

Forstår hvorfor hun vant

Denne tirsdagen ble treningen litt kortere for Ullern-gjengen født i 2008 og 2009. I stedet ble økten avsluttet med marsipankake og feiring.

Vi spør en hel gjeng med blide, unge Ullern-spillere hva de syns om treneren sin. Godordene hagler rundt bordet.

– Hun er veldig snill!

– Og noen ganger er hun litt streng! Da hører vi etter.

– Hun er flink med barn!

– Og veldig flink til å spille håndball!

– Og hva er hennes favorittøvelse?

– Styrketrening!

– Og hun er virkelig den beste treneren?

– Ja, dette er veldig fortjent!