Hvor går sommerferien i år?

Hytte-sommer i år som i fjor. Vi skal ha et par uker på vår egen hytte ved Syndin i Valdres. Der finner vi roen, går i fjellet, sykler litt, leser bøker og kobler ut. Så skal vi besøke litt venner som har sjøhytter, så da får vi også med oss litt sommer og sjø.

Hvordan reiser du?

For å komme oss til og fra hyttene så kjører vi bil.

Hva er din beste/morsomste aktivitet om sommeren?

Jeg liker å være i aktivitet, så det å gå i fjellet topper det meste for meg

Hvilket sted er ditt yndlingssted i bydelen om sommeren?

Sollerudstranda er et opplagt flott sommersted i vår bydel, men jeg har en forkjærlighet for Mærradalen uansett årstid. Det er fint å følge årstidene i Mærradalen - nå har bregnene skutt opp som påler for så å bre seg ut - like vakkert hvert år.

Gjør du noe som vil overraske deg selv i sommer?

Har ikke planlagt noe overraskende, men ting kan jo skje - kan fortelle deg i august :)

Hva er ditt beste barndomsminne fra sommerferie?

Jeg vokste opp i Sarpsborg i nærheten av et vann som heter Tunevannet - det sommerlivet vi som barn hadde der var fantastisk - vi badet, spilte fotball, spiste is, lekte i skogen, syklet rundt - det var et godt liv

Når du er i Oslo, hva er ditt badested?

Strendene på Bygdøy er de jeg har brukt mest. Liker også å bade i Nordmarka hvis jeg er ute og sykler eller løper .

Hvor varmt må det være i vannet før du trår vannet?

For å hygge meg på stranda bør det være 18-20 grader, men på en treningstur så kan jeg godt kjøle meg i vann som er en del kaldere.

Hva ligger helst på grillen denne sommeren?

Helst noe som er litt lett. Sjømat er godt, også på grillen. Synes også vegetarburgerne har blitt veldig gode.

Vin eller øl til grillmaten? Anbefaling?

Jeg er mest på øl - en vanlig Frydenlund fatøl gjør egentlig nytten til grillmat for meg. For å være litt mer sofistikert, så liker jeg en god trappist øl, for eksempel en Rochefort.

Hvilken bok/bøker ligger på nattbordet eller ved fluktstolen denne sommeren?

Har ambisjoner om å lese et par klassikere fra George Orwell - 1984 og Animal Farm. Tror det er litt visdom og hente der.

Lar du politikken «hvile» i sommerferien?

De nærmeste ukene så får det politiske arbeidet hvile. En viktig ting med ferie er å få litt avstand til det daglige - både politikk og jobb. Jeg tenker å bruke avstanden også til å reflektere litt over det jeg holder på med - kanskje kan det gi noen nye perspektiver og ideer?

Hva er den første, viktige politiske saken du går løs på etter ferien?

Mange viktige enkelt-saker kommer. I MDG tok vi initiativ til Bypark Ullern, hvor vi ønsker å bygge fellesskap og forpliktelse rundt å verne bydelens blå-grønne struktur - en slags ramme for arbeidet med arealsakene som skal hindre at elvene, sjølinjen og grønne lunger stadig bygges ned og forringes. Vi fikk full oppslutning om dette i bydelen fra alle partier, så dette er en felles sak, men jeg har lyst til å fremheve vårt samarbeid med Høyre på dette området. Høyre og MDG har leder rollene i plan- og utbyggingskomiteene både i bydelen og på rådhuset og vi har jobbet sammen for å forankre Bypark Ullern på tvers av nivåene slik at ambisjonene kan stå seg med skiftende politisk ledelse. Fremover vil velforeningene og andre lokale grupper bli mer involvert i å utvikle planene og vi vil forankre dem hos byens sentrale etater. Når dette er godt forankret på kryss og tvers, bør det blir vanskeligere å fremme planer som går ut over vår blå-grønne struktur og enklere å legge frem planer for å styrke og utvikle den.

Les også Sommerpraten med Carl Oscar Pedersen