Jeg skulle bare en tur på butikken. Etter innkjøpene var gjort, var det tilbake til bilen. Jeg var nesten der – og så forsvant bena under meg, og bakhodet smalt i bakken. Eller rettere, i isen. Det var skøytebane og nedoverbakke. I utgangspunktet hadde jeg ikke en sjanse til å holde meg på beina uten brodder. Bydel Ullern har utstyrt meg med brodder, men så var det dette at jeg bare skulle og at det går nok bra.

Nå oppfordres vi fra alle kanter om å holde oss hjemme hvis det er mulig, og la bilen stå. Det er trolig enklere for oss pensjonister å etterleve oppfordringen enn for den yrkesaktive delen av befolkningen, men også overfor dem kommer en med følgende oppfordring; hjemmekontor hvis mulig!

Værgudene har sørget for at vi fikk en ublid start på det nye året. Hodestups ble vi kastet inn i en krevende værperiode. Snø, vind, minusgrader og plussgrader er blandet godt sammen og skaper et lite kaos. Om ikke dette var utfordrende nok, så var det ikke sand eller salt å oppdrive. Tomt! De som ropte på strøing, ble ikke hørt også av en annen grunn – det hadde liten eller ingen effekt under de rådende forholdene.

Samtidig har vi flere smittsomme sykdommer som herjer. Vi får vite at sykehusene er sprengt blant annet fordi også deres ansatte er slått ut av virus, korona eller noe annet. Med dagens føreforhold er det ikke få som går på ratata eller snørra. Mange brekker og legger beslag på sykehusplasser. Planlagte operasjoner blir utsatt.

Jeg brekker ikke så lett, så alt gikk bra med meg. Det kom folk til og hjalp meg opp fordi jeg hadde ikke en sjanse til å klare det selv. Det var bare speilblank is å ta tak i, så det å reise seg for egen maskin, var en umulighet. Jeg er takknemlig for at andre trådte til med hjelpende hender, slik at jeg ble dradd opp like fort som jeg datt ned.

Jeg kjørte til Ullern kultursenter rett ved og tok meg en kopp kaffe. Jeg sørget for å være sammen med mennesker de første timene etter at jeg hadde dunket hodet. Det er klokt å gjøre etter slike slag, men i en alder av 74 år burde jeg visst bedre og ikke demonstrert min dumskap. Bydels-broddene skulle vært på!

Vi snakker om rusk i maskineriet når det stopper opp. Vi må kanskje lage et nyord for blandingen av snø, is, pluss- og minusgrader i samfunnsmaskineriet.

Vi var flinke til å følge oppfordringer under pandemien. Vi bør være flinke til å følge oppfordringen om å la bilen stå og holde oss hjemme hvis det er mulig.

Jeg ønsker alle et godt nytt år!