ULLERN: – Vi hadde plukket ut denne kampen, og så hadde vi en kamp tidligere med dette J17-laget. Så bestemte vi oss for at vi skulle prøve å sette publikumsrekord i J17-kamp, sier Nils-Einar Eliassen, styreleder i Ullern IF Fotball.

Og hvordan har det gått?

Det finnes ikke noen offisielle tall på hva rekorden var fra før, men vi synes jo at det har vært veldig mye folk her, både forrige gang, og ikke minst i dag. Så vi vil jo tro at vi har satt rekord i en J17-kamp, sier Eliassen med et smil.

Selv gjettet han seg til at det var rundt 200 på søndagens match før pause.

– Jeg er fornøyd med oppmøtet og vi ønsker oss flere, så vi kommer til å prøve oss på publikumsrekord neste sesong også, sier Eliassen.

Ellers mener han at jentelaget, som regnes som klubbens seniorlag på damesiden, er viktig for klubben.

Men kanskje særlig for de yngre jentene at de har noen eldre jenter som de kan ha som forbilder i egen klubb. Det har vi vært heldig å hatt i mange år på guttesiden, og det ønsker vi også å få til på jentesiden. Disse jentene har absolutt blitt det for de yngre, mener Eliassen.


Blytung start

Men ute på banen fikk Ullern/Ready det tøft denne søndags kvelden da Øvrevoll Hosle gjestet CC Vest Arena.

0-1 kom allerede ett minutts spill av Øvrevoll Hosles Hannah Constance Sletten Fiske, og snaue fire minutter senere la de på til 0-2.

Vi er ofte litt slappe i starten, så det var veldig kjipt. Det var ikke så veldig motiverende og alle så litt ned i bakken. Vi må være litt mer klare fra start. Det var litt mye en og en i dag, synes jeg, sier Nora Helgeland-Lawson.

Vondt ble til verre da gjestenes Nina Stilloff Ibsen la på til 0-3 for Øvrvoll Hosle.

– Førsteomgangen var ikke helt det vi hadde håpet på. Vi trengte egentlig en pause for å snakke sammen og vite hva vi måtte gjøre bedre, mener Nora.

Til pause stod det 0-3 og pausepraten hjalp, for fem minutter etter hvilen kom Anna Martina Janssen Solheim seg i bakrom, og da hun fikk ballen - gjorde hun ingen feil og reduserte til 1-3.

Det pleier ofte å være at jeg bommer første gangen jeg skyter, men så skjøt jeg med en gang, og da gikk den heldigvis i mål. Jeg tror det var bra for hele laget at vi fikk inn det målet, sier Anna Martina.

Og Ullern/Ready hang mye bedre med etter scoringen selv om gjestene etter hvert la på til 1-4 etter en times spill.

– I starten av andre omgangen synes jeg vi dominerte og gjorde ganske mye bra, men så synes jeg det gikk litt nedover etter hvert. Det ble 1-1 i andre omgang, så jeg synes vi gjorde det bra ellers, at vi klarte å spille sammen, og vi kom til ganske mange målsjanser, sier Anna.

16-åringer som spiller i J17-serien

Tre serierunder før slutt ligger Ullern/Ready, som egentlig består av et rent 16-årslag, på en sjetteplass med ti poeng etter ti kamper.

Det finnes ikke en divisjon for J16, så da må vi spille J17 hvor de fleste av lagene har 05'ere. Det kan være litt krevende til tider, men jeg synes vi gjør det ganske greit til tider. Jeg synes vi hadde fortjent å komme høyere i forhold til hvordan vi har spilt. Vi har hatt litt uflaks egentlig gjort det ganske bra, mener Anna.

Hvordan ser dere på neste sesong?

– Jeg tror vi kommer til å fortsette å spille J17, men da tror jeg også at vi kommer til å få opp flere fra 07-jentene. Jeg gleder meg til neste sesong og jeg håper at vi får en freshere start, og at vi kommer oss høyere opp på tabellen, sier Anna.

Ellers var begge jentene glade for at laget får så mye oppmerksomhet.

– Det er veldig hyggelig at vi får så mye oppmerksomhet, for vi har ikke fått det så mye før, så det er hyggelig at de lager så mye for jentene også, sier Nora.

Det er lagvenninnen Anna helt enig i.

Jeg synes det er gøy at vi får så mange tilskuere og at Ullern legger vekt på at vi faktisk er A-laget til Ullern på damesiden, mener Anna.