SOLLERUDSTRANDA: Natt til søndag tok eieren av firmanet Fjordtokt Båt & Badstu, Eivind Westhagen, turen til badstuen og moloen på Sollerudstranda klokken 02.30 for å sjekke opp etter gjestene som hadde leid badstuen kvelden før. Etter en vellykket dag dro han hjem, men søndag morgen da han dro tilbake, var det masse rot og søl inne i badstuen. Døren var også brutt opp.

Han lurte først på om det er nattens gjester som hadde fortsatt festen, men la vekk den tanken da han så at glassdøren hadde både skraper og et stort smeltemerke.

De har brukt stein til å skrape, men gått over på å smelte plexiglasset i døren med en lighter, sier Westhagen til Akersposten.

Det lå klær, sneiper, flasker og rester av rødvin igjen i badstuen.

– Det morsomme er at de har prøvd å smelte med lighter og så trykket med en finger for å se om det ble varmt og dermed satt fra seg fingeravtrykk, sier han.

Mistenkte

Westhagen har en mistanke om hvem innbruddstyvene kan være, men har verken navn eller bevis utenom fingeravtrykket. Han sier han gikk forbi to høylytte, berusede personer, antakelig i 30-årene, søndag morgen, og han har dem i bakhodet som mistenkte. Dessverre har ingen naboer eller besøkende som han vet om, vært vitner til hendelsen.

Nå har han meldt fra til naboene, Redningsselskapet, for å få tilsendt overvåkningsbilder og -film. Westhagen har ikke politianmeldt ennå.

– Saken vil mest sannsynlig bli henlagt med én gang, og det er viktigere saker å bruke politiressursene på. Det var ingen stjeling eller økonomisk byrde for meg, men en kjedelig og stor ryddejobb, sier han.

Første gang – og forhåpentligvis siste

– Badstuen har gått veldig bra ellers og har blitt godt tatt imot av naboene spesielt. Det er som oftest de samme gjestene som kommer igjen. Det har vært et par utfordringer her og der med ungdommer, og jeg må stadig kaste folk ut, men det er første gang noe sånt skjer, sier han.

Eivind Westhagen åpnet badstuen i november i fjor og har holdt åpent mesteparten av sommerferien med stor suksess.

Hva nå?

Han ber nå de ansvarlige om å melde seg selv så fort så mulig for å gjøre opp.

– Det er respektløst og ikke minst utrolig unødvendig, si.er han.

Om noen har hørt eller sett, noe send gjerne et tips til Akersposten (tips@akersposten.no) eller direkte til Eivind Westhagen (tlf 99 75 99 64).