ØRAKER: - Det var veldig stort. Jeg kjenner at jeg gleder meg veldig, men det er et stort ansvar også. Det blir veldig spennende å se hvordan det går, sier Grimsrud.

21-åringen prøvde seg med håndball i sand første gang i 2016 da hun spilte i Son.

- Vi hadde da meldt oss på NM for 16-åringer, og vi hadde aldri spilt beachhåndball før. Treneren vår hadde aldri trent det bort før. Vi synes det var skikkelig gøy, og året etterpå begynte vi å trene mer inn mot NM året etter. Da ble alle jentene skikkelig flinke, og det ga mersmak, sier Grimsrud.

I 2018 ble hun for første gang tatt ut på samlinger med beachlandslaget, mens hun fikk debuten i mesterskap i fjor. Da ble Norge nummer fire.

- Det var ganske kjipt å få den fjerdeplassen, og jeg var ganske sint etterpå. Men det var ganske stort å få spille med de andre jentene som har spilt beachhåndball så lenge, og tatt sølv i VM. Så det er masse å lære, sier Aker-spilleren.

- Og dere fikk mye oppmerksomhet langt utenfor håndballverden?

- Ja, da vi valgte å spille i shorts i stedet for truse, så skapte det litt styr i forbundet, men veldig mye engasjement. Det var veldig fint å se hvor mange som ønsket oss vel og som støttet den avgjørelsen der, sier Grimsrud.

Går i Haltviks fotspor

I de siste dagene har de norske jentene vært i Ungarn for noen dagers oppkjøring med blant annet treningskamper mot Ungarn.

- De har vi også i puljen vår til VM, så da blir det mye trening og mye spill, sier Grimsrud.

Verdensmesterskapet spilles i Hellas er i gang, og spilles fra 20. til 26. juni, og for Norges del startet kampene tirsdag 21. juni, før det går slag i slag.

Det åpnet bra tirsdag med seier mot Ungarn, før det ble tap mot Tyskland onsdag.

- Det blir tøft. Vi har kommet i en ekstremt tøff pulje i år med de som vant EM i fjor (Tyskland), Brasil og også Ungarn.. Det blir tøft å komme videre, men vi skal gi alt, sier Grimsrud.

- Men fjerdeplassen fra i fjor skal vel revansjeres?

- Vi har ikke satt oss noe mål ennå, men det hadde vært gøy å kommet videre i hvert fall, og prøve å gjøre det så bra som mulig. Men det er mange gode lag med, så jeg tør ikke å si noe, ler Grimsrud.

I hvert fall er både Julie Aspelund Berg (tidligere Aker-spiller) og Kathinka Haltvik borte.

- Julie er skadet og kan ikke være med, og det er veldig synd for forsvaret vårt. For min del får jeg en jobb som Kathinka har hatt og det er veldig store sko å fylle. Jeg skjønner at det ansvaret blir en stor utfordring, men jeg gleder meg, sier Aker-spilleren.

Det ansvaret har hun prøvd å forberede seg til å ta.

- Jeg sitter hjemme og ser på tidligere kamper som Kathinka har spilt for å prøve å lære litt, og se hva jeg kan ta med meg til mesterskapet. Så, ja hun er flink, forteller Grimsrud.

- Må kjempe med nebb og klør

Tilbake til vanlig, innendørs håndball, så tar Grimsrud nok en sesong med Ullern-laget Aker.

- Jeg trives veldig i gjengen, så det er veldig hyggelig at jeg får være med ett år til, sier 21-åringen.

- Hva tenker du om neste sesong?

- Det er mange gode lag i eliteserien og det er gode lag som har rykket ned også, så det kommer til å bli tøft å bli igjen. Vi kommer til å merke det veldig nå som vi har mistet Janne, men da er det flere av oss som må vise at vi kan ta over ansvaret. Vi må gå ut med nebb og klør som vi gjorde i fjor. Vi er vel underdogs hele veien og får vise at vi kan krige oss til noen poeng, håper jeg, sier Aker-spilleren.

- Er du en av de som kan bidra med fylle det hullet?

- Jeg ønsker enda mer tillit fremover og jeg må bare vise at jeg kan spille fremover, så jeg får bare gjøre mitt beste under oppkjøringen, prøve å bli en enda bedre håndballspiller slik at jeg kan ta over det ansvaret etter hvert, sier Grimsrud.