VOKSENLIA/VETTAKOLLEN/LØKKA: Julie Langaard Solberg fra Vettakollen og Nora Kielland fra Voksenlia har sammen bygd opp The Art Collective i lokaler på Grünerløkka, et kreativt fellesskap og maleskole.

– Vi åpnet dørene i august 2019 med et brennende ønske om å bygge bro mellom mennesker, kunstnysgjerrige og kunstnere. Vi så et behov for et sted som omfavner gapet mellom enkeltstående eventer og de tradisjonelle kunstskolene, sier Langaard Solberg til Akersposten.

På et drøyt halvår har de hatt mer enn 1000 kunder innom på ulike kurs og eventer.

De to holder vanligvis workshops, eventer og foredrag, men også for dem er hverdagen brått blitt snudd på hodet de siste par ukene. De er vant til å samle folk i sine fine lokaler, kurse dem i alt fra kulltegning og stilleben til abstrakte malerier, papircollager og fargerike tegninger. Men koronaviruset gjorde at dørene måtte stenges.

– I løpet av to dager mistet vi alt av bookinger og framtidige inntekter. Plutselig sto vi på bar bakke, uten inntekter, men med husleie og regninger å betale.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Tenkte nytt

De to kreative damene var nødt til å tenke nytt. Hvis ikke var det kroken på døren.

– Vi var nødt til å tenke nytt for å få hjulene til å gå rundt, og vi lanserte derfor vår første hjemmeleverte kurspakke. På én dag lagde vi veiledninger, satte opp nettbutikk og pakket materialer, sier Langaard Solberg.

Dermed kunne de begynne å levere ut til folk over hele Oslo.

– På tre dager har vi solgt og levert 25 pakker og holdt virtuelt tegnekurs hvor vi var flere som tegnet «sammen». Det har vært fantastisk å gå med leveranser over hele byen og spre glede og kreativitet, sier hun.

Følg Akersposten på Facebook

Forholdsregler

De to er nøye på å følge rådene fra Folkehelseinstituttet når de nå pakker, sender og leverer.

– Vi er svært opptatt av håndhygiene og pakker og leverer med hansker og flittig bruk av antibac. I de fleste tilfeller ringer vi på døren, setter utstyret ned og holder god avstand når vi sier hei, så vi ikke selv kan bli smittet eller smitter noen hvis vi skulle være syke uten symptomer, sier Langaard Solberg.

Her kan du finne ut mer om The Art Collective.


Følg Akersposten på Facebook