BYDEL ULLERN: – Skal det være en form for vennebenk, slik de har på skolene eller er det noe helt annet du ønsker deg? Fortell!

Mari Bilben er ivrig for nå begynner det å nærme seg åpning av den nye ute-møteplassen på hagesiden av Ullern sykehjem og Ulleren helsehus. Alle apparatene som skal være i dette uteområdet, begynner å komme på plass.

– Når skal møteplassen tas i bruk?

– Det er det ikke lenge til, sier Bilben, som har stått i spissen for dette prosjektet, som får en videre påbygging på den andre siden av sommeren en gang. Da blir stien fra Lilleakerveien 43 og fram til møteplassen, også ferdig. Langs stien skal det også bli benker så det er bare å komme med benkeforslag.

Tråkk i vei på pedalbenker

– Akkurat nå har vi fått på plass pedalbenker.

– Hva i all verden er det?

– Da kan du sitte på benken og tråkke i vei.

– Hvis bena mine er for korte og jeg ikke rekker fram til pedalene?

– Ikke vær redd. Vi har tatt høyde for både korte og lange ben, sier Bilben og viser hvordan. Det ene pedalsettet står nærmere benken enn det andre paret.

Skrive inn til [email protected] hvis du har ideer å komme med. I Bydel Ullern er en meget glad for at innbyggerne liker å komme med innspill enten det er snakk om forbedringer eller rett og slett noe en ikke har tenkt på innenfor de byråkratiske veggene. Gode forslag har de isenere årene dukket opp på idédugnader bydelen har arrangert.

– Flere er alt satt ut i livet og noen arbeider vi med, slik som dette prosjektet, som både er en møteplass og en sti fram til plassen, sier Bilben. Det var et innspill om sti, som satte i gang dette prosjektet, som er blitt noe mye mer enn forslagsstilleren hadde i tankene. Bydelen har virkelig tatt tak i ideen og videreutviklet et meget spennende tilbud til befolkningen.

Fra sjakk til bevegelse

Møteplassen gir muligheter til alt fra å ta et parti sjakk til fysisk utfoldelse.

– Et av målene med dette stedet er at de som kommer hit skal kunne gå igjen med en godfølelse enten en har sittet på en benk og pratet med noen, spilt sjakk eller har vært bruker av de trimmulighetene som finnes her.

Bilben ramser opp tilbud som for eksempel sjakkbord, parallelle bommer, trappe-trim, pedaler for rullestolbrukere og petanque-bane.

– Eller en kan bare rusle rundt og ta inn duften av blomster og kjenne på sommeren, for å si det sånn.

Lekegrind for eldre

Bydel Ullern er i ferd med å bygge opp en lekegrind for eldre.

– Vi ønsker at flest mulig skal kunne komme hit og ta med seg gode opplevelser hjem - for så å komme tilbake og få med seg enda flere gode minner.

– Det legges opp til det å være i aktivitet. Hvorfor?

– Fordi vi vet at all aktivitet er av det gode. Vi vet at det å møte andre mennesker, er livsnødvendig. Samvær med andre er livgivende. Alt dette er med på å gi den enkelte bedre helse. Helse er opplevelse.

Bilben legger til at det selvsagt også er mulig å benytte kafeen på sykehjemmet.

– Bare det å ta en kaffekopp sammen med andre, kan være det som gjør den dagen god.

Ønskeliste

Bilben har en ønskeliste hun håper at innbyggerne skal være med på å fylle opp. Hun ber om innspill om for eksempel hva en kan sette opp av informasjon om steder, blomster, dyr eller hva det nå måtte være.

– Noe som kan være med på å berike opplevelsene, fortsetter Bilben, som fikk noen slike personinnspill i forbindelse med navnekonkurransen på stien som kommer. Hva navnet blir, røper hun ikke. Den overraskelsen kommer senere på året.

– Vi som planlegger vil svært gjerne høre hva innbyggerne tenker og hva de ønsker seg. Fortsett med det! oppfordrer Bilben og legger til at nå ønsker hun seg e-poster til flere ting.

– Som for eksempel?

– Jeg vil gjerne høre om hva vi kan sette opp av informasjon langs stien. Da kan en gå fra post til post og lese om personer, blomster og hendelser … ja, hva vet nå jeg. Det vil være med på å gi innhold til stedet og til de som kommer vandrende.