ULLERN (Avisa Oslo): Jeanett Vasskog blir ny institusjonssjef på Ullern helsehus og Ullernhjemmet.

Det bekrefter avdelingsdirektør Henrik Mevold i Sykehjemsetaten i en e-post til Avisa Oslo fredag ettermiddag.

Vasskog har frem til nå vært institusjonssjef på Midtåsenhjemmet. Hun overtar som institusjonssjef på Ullern helsehus og Ullernhjemmet fra 19. januar, opplyser Mevold.

Inntil Vasskog er på plass, fortsetter Mona Kjekshus som fungerende institusjonssjef. AO har spurt, men hittil ikke får ytterligere utdypet hvorfor det nå gjøres endringer i ledelsen ved Ullerntunet som utgjør Ullern helsehus og sykehjemmet Ullernhjemmet.

Det var Andreas Halse (Ap) som torsdag morgen uttalte på TV 2 at lederen på Ullern helsehus var byttet ut.

LES OGSÅ: Vil ha reform for å unngå nok en helsehus-skandale

Avviser helsehus-fiasko: Dette mener Robert Steen er «elefanten i rommet»

– Drømmejobben

I starten av september 2021 ble Vasskog intervjuet i Nordstrand Blad i forbindelse med ny jobb som institusjonsleder på Midtåsenhjemmet.

– Det utgjør drømmejobben for meg å være institusjonssjef på et sykehjem, sa Vasskog den gang.

Videre beskrev hun seg selv som en leder "som har engasjement og energi, stor arbeidskapasitet, er strukturert og liker å ha kontroll".

Vasskog er født og oppvokst i Oslo og startet å jobbe på sykehjem da hun var 18 år. Hun er utdannet fysioterapeut, og kan skilte med en mastergrad i helsetjenester til eldre. I 2020 tok hun videreutdanning innen lærende organisasjoner.

Av jobber utenom sjef ved Midtåsenhjemmet, har Vasskog jobbet på Nordseterhjemmet, samt som virksomhetsleder på Finstadtunet i Nordre Follo kommune.

LES OGSÅ: Da kona hentet demente Frode på Ullern Helsehus, ville hun ikke tro det hun så. Så ble det bare verre

Rolf døde underernært med åtte dype liggesår på sykehjem: – Råtnet bort i levende live

TV-erfaring

For 13 år siden var Vasskog å se på skjermen i TV2s "Jakten på kjærligheten". Hun hun har omtalt som en "morsom og god opplevelse" til Nordstrand Blad - selv om hun fant ut gårdslivet ikke var for henne.

I intervjuet med lokalavisen uttalte Vasskog at hun drar nytte av erfaringen på TV, ved at hun blant lærte om det å være i offentligheten. Videre sa hun at erfaringen tvang henne ut av egen komfortsone, men at dette også er noe hun liker.

– Lære hva jeg er god på og ikke. Sånn er jeg som leder og, jeg er opptatt av hvordan jeg kan utvikle meg som leder, sa Vasskog til lokalavisen.

Det har ennå ikke lykkes AO å få en kommentar fra Vasskog. Vi oppdaterer saken.

FÅ MED DEG ALLE SAKENE OM HELSEHUSENE I OSLO HER: