LILLEAKER: På CC Vest stråler Lina Mulaosmanovic om kapp med blomsterfloraen som omgir både henne og kundene på alle kanter. Hun er for tiden daglig leder hos Mester Grønn – i en vikarstilling. Hun kom hit fra butikken på Røa, og har hatt jobb også i butikken på Vinderen samt flere andre steder og har lang fartstid hos Mester Grønn.

– Jeg har 22 år bak meg som blomsterhandler, sier Lina. – Jeg elsker blomster, og spesielt morsomt er det å komme hit til CC Vest. Dette er den største butikken av alle de 140 som Mester Grønn har rundt omkring i landet – og det er samtidig den største rene blomsterhandel i Nord-Europa. Det er jo fantastisk, smiler Lina.

Det er omsetningen hun snakker om, som setter rekorder. Mester Grønn på CC Vest omsetter for over 40 millioner. På hverdager er det mellom 380 og 470 kunder innom. I helgene fra 600 til 1100.

– Og foran spesielle helligdager enda flere, sier Lina. – Da er det gjerne køer gjennom hele butikken.

– Vi har travle dager, sier Lina. – Og det synes vi er helt topp. Det er jo morsomt at det er nok å gjøre. Det blir aldri kjedelig. Vi binder vell sånn rundt regnet 40 buketter hver dag. I tillegg kommer det vi får inn av bestillinger, og som blir ferdiggjort på bakrommet. Vi har tre dekoratører i tillegg til meg som også er dekoratør.

– Det er mye fagkunnskap tilstede her. Og det er selvsagt noe kundene setter pris på. Her får alle svar på det de lurer på når det gjelder blomster og planter.

Tre-fire ganger i uken kommer det nye blomster og planter til CC Vest. Hver leveranse består gjerne av rundt 16 mindre containere som trilles inn i butikken. Rundt de store høytidene leveres det hver eneste dag.

Mester Grønn er Norges største blomsterhandel kjede. Det hele startet i 1983 i Skien av brødrene Ola og Erling Ølstad. Siden den gang har det vokst til nå 140 butikker – men ingen har grodd så godt som butikken på CC Vest.