ULLERN: Damelaget til Ullern har vunnet serie og sluttspill de siste fem-seks sesongene, og selv om det ble uventet bråstopp i semifinalen i år, vant de igjen serien.

Juniorlaget, J19, kom seg derimot til finalen, der Ulriken var motstandere. I år som i fjor ble det seier.

«Ullerns jenter kjørte på, spilte knallhardt forsvar, Marte Moe traff og traff – og Ullern kjørte over Ulriken i finalen,» skriver Ullern Basket på sin Facebook-side.

Sakte, men sikker ifra

«Ulriken møtte Ullerns effektive helbanepress, og måtte skyte stressete skudd, mens Ullerns jenter fant rytmen og samspillet - og kjørte sakte, men sikkert ifra,» skriver klubben.

På det meste ledet Ullern med 26 poeng, og kampen endte til slutt 78-63 til Ullern-jentene.

Anniken Eika Frey og Marte Medås Moe kom på allstarlaget. Marte ble i tillegg fortjent kåret til kampens MVP med 37 poeng og 16 returer!

«Herlige Ullern-jenter dere viste at dere er best!» skriver Ullern Basket.

Fin miks

Laget som spilte var en blanding av tre spillere født i 2000, fire i 2001, to i 2002 og to i 2003.

For 2001-jentene Olivia Priestley, Malin Schneidt, Vlera Kelmendi og Lina Stranger-Johannessen var det tredje året på rad de møtte Ulriken-laget i NM-finale. For to år siden var det i U16NM og de to siste i U19NM. I alle kampene har Ullern vunnet gullet greit over de meritterte og gode Ulriken-jentene.

Herjet under kurvene

Basketforbundet skriver blant annet dette om finalen:

«Marte Mediås Moe herjet under kurvene, scoret 37 poeng, hentet ned 16 returer og ble MVP, mens lagkaptein Anniken Eika Frey styrte fra pointguard. Anniken endte på 13 poeng, 17 returer (!) og 5 assists.

183 cm høye Moe ruvet mot Ulriken-forwardene, og bergenserne fikk det enda vanskeligere fordi både Hanne Nybø og Sunniva Sørbye tidlig kom ut i feiltrøbbel og måtte ha pauser på benken.

- Det var den siste juniorkampen, fastslo Marte, som aldri er blitt kåret til MVP tidligere og som ikke kunne huske å ha scoret så mye som 37 poeng før.»

Du kan lese mer om kampen her